Arvid Skancke-Knutsen s/h

Ballade øker stadig

Ballade passerte i går 900 publiserte artikler siden oppstarten 1. september i fjor. Og samtidig suste det inn oppdatert statistikk på antall lesere, der vi i antall klikk økte med 32,2 prosent bare fra april til mai. Det hittil høyeste antall klikk per dag kom 25. mars i år, og var på hele 37 887. Antall viste sider i mai var på godt over 175 000.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Det siste tallet innebar en økning i forhold til februar måned på drøye 25 prosent, og nærmere en tredobling siden vi begynte statistikkføringen i september 2000. Det er vanskelig å finne nøyaktig tallmateriale for lignende nettsteder, men mye tyder på at Ballade lenge har befunnet seg i toppsjiktet for rene musikksteder i Norge. Og om vi tar det høye antall fridager og helligdager i mai i betraktning, blir den siste månedens statistikk desto hyggeligere lesing for både Ballade-redaksjonen og Norsk Musikkinformasjon. Det totale antall hits var i mai hele 395 578.

Det er kanskje også verdt å merke seg at Ballade fremdeles ikke har drevet noen aktiv markedsføring, men har basert seg på brukernysgjerrighet og pekere hos gode venner i nettverdenen. Mye tyder derfor på at Ballade har potensial til å nå ut til enda flere lesere.

De fleste av våre brukere er innom oss mellom klokken tretten og klokken femten hver dag, som er perioden da de seneste oppdateringene legges ut. De fleste leserne kommer til oss via de norske søkertjenestene Kvasir, Google og SOL, mens en god del også har lagt oss inn som eget bokmerke. De langt fleste av brukerne kommer til oss via norske systemer, mens Sverige, Tyskland, Danmark, Finland og Canada er de flittigste utlendingene.

Ballade vil gjerne takke våre lesere og våre støttespillere, og er glade for at styrkingen av redaksjonen er blitt så godt mottatt. Bare i mai publiserte vi 127 forskjellige artikler, noe som gir et snitt på seks til syv doumenter per virkedag. Også i kvantitet er vi dermed blant de største musikkaktørene her hjemme – med noe over en hel stilling som arbeidskraft.

Ballade vil ellers ta en lengre pause i sommer, som bl.a. vil brukes til en betydelig styrking av lenke- og adresseregisteret vårt. Samtidig har vi også flere overraskelser i ermet, så vi håper du vil fortsette å være med oss videre. Om du selv har noe du ønsker å nå ut med, tar vi mer enn gjerne imot en e-post i den anledning.

Under finner du for øvrig et lite utvalg av noen av de artiklene som Ballade kanskje har vært mest fornøyd med å publisere den siste tiden. Om du ikke har lest dem fra før av, kan det kanskje være tiden og bryet verdt å titte litt nærmere på dem.

Men først og fremst: en stor takk til alle våre daglige brukere!

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.