Arendal er Norges musikkommune 2016. Her fra en konsert under Canal Street Festivalen i 2011 (Foto: Flickr.com/canalstreetarendal)

Arendal utnevnt til Norges musikkommune 2016

Kulturministeren delte ut prisen fra Norsk musikkråd og Norsk Tipping under Arendalsuka.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

For tredje gang deler Norsk musikkråd og Norsk Tipping ut prisen for Norges musikkommune til en kommune som har arbeidet for å løfte det lokale kulturlivet generelt og musikklivet spesielt.
I konkurranse med 18 andre kommuner var det i år Arendal som stakk av med seieren. Kulturminister Linda Hofstad Helleland overrakte prisen til ordfører Robert Cornels Nordli på et arrangement under Arendalsuka i dag. Arendal får 50 000 kroner fra Norsk Tipping og Norsk musikkråd, som kan brukes på musikktiltak i kommunen.
Tidligere vinnere er Hamar (2014) og Stavanger (2012).
Juryen har lagt vekt på blant annet bredden i musikksjangre og inkluderende aktiviteter.
– Kommunen har vært en viktig initiativtaker og tilrettelegger for talentutviklingsarbeid innen musikk, og ungdommen har viktige arenaer gjennom blant annet kulturskolen, Ung klassisk og Rytmisk Fabrikk. Det finnes også gode tilbud for voksne og eldre, og her kan nevnes kulturarrangementet Vi over 60. Dessuten er Arendal dyktig på å skape nye øvings- og produksjonslokaler, sier sier juryleder Eline Moe Melgalvis i en pressemelding. Megalvis er også styreleder i Norsk musikkråd.
De nominerte var Bærum, Bø i Telemark, Folldal, Voss, Sykkylven, Sandnes, Farsund, Salangen, Drammen, Arendal, Suldal, Nord-Aurdal, Røros, Vestre Toten, Lier, Surnadal, Vaksdal, Stjørdal og Årdal.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev