Ann Karin Frestad

Ann Karin Frestad: – Drittlei skittkastingen mellom de store festivalene

– Det går stort sett ikke en dag uten at man leser i avisene om den store festivalkrigen mellom de større festivalene i Norge, skriver Ann Karin Frestad fra Khaoz Productions, som nå er presseansvarlig for Kvinesdal Rock Festival. – Flere andre festivaler, som Øya og By:Larm har også lagt seg til utskjellingslisten. Er dette et indirekte PR-stunt, eller er det ren og skjær barnslig oppførsel fra de berørte parter? spør hun, samtidig som hun etterlyser en større interesse for de mindre festivalene både hos media og myngdighetene.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Sommerens festivalkrig, kampen om folket!

Av Ann Karin Frestad, presseansvarlig, Kvinesdal Rock Festival

Det går stort sett ikke en dag uten at man leser i avisene om den store festivalkrigen mellom de større festivalene i Norge.

Det er alt fra offentlig skittkasting til egosentrisk oppførsel, og hvem som er best egnet til å bli satt som knutepunktfestival for offentlig støtte. Man kan spørre seg om hva som er årsaken til dette riftet i bunn og grunn.

Nå har det vært mye oppslag med nedsettende ord om hverandre hos Quart versus Hove.

Flere andre festivaler, som Øya og By:Larm har også lagt seg til utskjellingslisten.

Er dette et indirekte PR-stunt, eller er det ren og skjær barnslig oppførsel fra de berørte parter?

Det kan være de er engstelig at konkurrentene skal få bedre band, flest folk, eller den høyeste støtten. Man kan også spørre seg om grunnen til hvorfor man først startet en festival i det hele tatt.

Har man glemt den deilige følelsen av å være på en sommerfestival, nyte godt vær, god drikke, og høre sine favorittband? Som regel kommer band i andre rekke for en festival deltaker, det er nemlig stemningen som gjør at man kommer tilbake til samme festival.

Det finnes over 200 festivaler i Norge, i alle sjangere. Dette er mange, dividert på antall mennesker i dette landet.

Men det viser også hvor få som faktisk får medieomtaler, og den snevre måten media gjør dette på. Det er de mindre festivalene som sliter mest, men det er de største som klager mest ifølge media.

Det er ikke få festivaler, som drives av folk med egenkapital og idealisme, men som må gi tapt til fordel for de medieomtalte festivalene. Dette er trist, og burde gi et lite varsko til kulturdepartementet om hvordan fordelingen av penger burde gå.

Vi som jobber med festival av mindre omfang prøver å samarbeide, vi hjelper hverandre med promotering og støtter opp.

Siden det er både vanskelig og beintøft å drive festival, spesielt om sommeren, vil vi tro man kommer lenger med godord om andre i samme bransje, enn å sette andre i dårlig lys.

La oss heller glede oss til festivalsesongen og håpe på overskudd og suksess for alle. Mulig dette er en ren ønskedrøm, men det burde være rom for alle i denne bransjen, uten at man skal måtte sverte konkurrenten sin til sin egen fordel.

Vi er dritt lei av å høre om offentlig skittentøysvask mellom Quart og Hove. Det hadde vært flott om de heller brukte energien sin på å fokusere på det som teller; lage god stemning slik at folket kommer tilbake, år etter år!

Ann Karin Frestad
Presseansvarlig
Kvinesdal Rock Festival

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev