Guro Kleveland gjenvalgt som leder, og nå er også danse- og filmfeltet representert i styret.

Guro Kleveland Foto: Lars Opstad / Kulutrtanken

Foreningen Balansekunst ble opprettet for å initiere og fremme endring, og består av over 60 organisasjoner som sammen arbeider for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Initiativet springer ut fra musikkbransjen, som allerede i 2009 etablerte et nettverk for å få fortgang i likestillingsarbeidet.

Nylig ble det holdt årsmøtet, der Guro Kleveland ble gjenvalgt som leder.

– Vi er utrolig glade for å kunne ønske Thomas Talawa Prestø, Nina Maria Barbosa Blad og Miranda Moen velkommen inn i styret. Med deres verdifulle erfaring fra både dans, film og musikk kan Balansekunst nå i enda større grad være et samlende initiativ for hele kulturfeltet, sier Kleveland i en pressemelding.

De nye medlemmene i Balansekunst-styret er:
Thomas Talawa Prestø, kunstnerisk leder og grunnlegger av Tabanka Crew African Peoples Dance Ensemble. Thomas har tidligere vært leder for Afrikan Youth In Norway og rådgiver i Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering

Nina Maria Barbosa Blad, produsent og daglig leder i produksjonsselskapet Barbosa Film. Nina er 2. kandidat for Feministisk Initiativ, og har i flere år jobbet aktivt for en mer mangfoldig og likestilt filmbransje.

Miranda Moen, masterstudent i likestilling og mangfold ved NTNU. Miranda skriver master om funksjonsnedsettelse i kulturlivet, og jobber også for AKKS Trondheim.

Øvrige styre- og varamedlemmer er:
Rhiannon Hovden Edwards, daglig leder i Musikkutstyrsordningen
Thomas Walle, seniorrådgiver ved Musea i Sogn og Fjordane
Andreas Gilhuus, daglig leder ved Bølgen Kulturhus
Rune Rebne, stipendiat og universitetslektor ved Norges musikkhøgskole
Eva Lien, festivalleder for Ladyfest Oslo

Publisert:

Del: