Vokalensemblet Tabula Rasa (Foto: Zsigmond Zseni)

Ny runde i mentorprogrammet Borealis Ung Komponist

Borealis ser etter fire musikkskapere i startfasen av å utvikle seg som komponist, eller som ønsker å videreutvikle komposisjonsferdigheter. Søknadsfrist tirsdag 1. juni.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Det er femte året musikkfestivalen Borealis arrangerer mentorprogrammet Borealis Ung Komponist. Mentorprogrammet søker å samle musikkskapere med ulike musikalske preferanser, erfaringsgrunnlag, bakgrunner, metoder og praksiser. Borealis vil fremme et stort spekter av stemmer og rollemodeller – og ønsker at fremtiden til eksperimentell musikk skal være preget av mange ulike perspektiver, skriver festivalen på hjemmesidene sine.

Programmet er for musikkskapere i alle aldre, og deltakerne på årets mentorprogram blir honorert, opplyser Borealis.

Mentorprogrammet strekker seg altså over sju måneder (fra september 2021 til mars 2022), og inkluderer fire workshops før det ender i verdenspremiere på Borealisfestivalen med musikk fra de fire utvalgte deltakerne. Hvert år er det et dedikert ensemble deltakerne skriver verk for, og i denne runden er det vokalensemblet Tabula Rasa som skal framføre den nyskrevne musikken, når det blir verdenspremiere av deltakernes verk på Borealis 2022.

Årets mentorer er fire internasjonalt anerkjente komponister, utøvere og kunstnere fra Norge: Harpreet Bansal (NO), Camille Norment (US/NO), Johan Sara Jr. (NO) & Øyvind Torvund (NO), med praksiser fra raga-tradisjonen og samtidsmusikk til joik, dans og lydkunst.

Mentorene i Borealis Ung Komponist 2021 (Foto: Kollasj ved Borealis)

Som deltaker på Borealis Ung Komponist skal du skape et 15 minutter langt nytt verk under veiledning og med støtte fra disse fire mentorene, for vokalensemblet Tabula Rasa. Alle de fire workshopene finner sted over 3–4 dager i Bergen mellom september 2021 til mars 2022.

Søkerne trenger ikke jobbe utelukkende med notert musikk – det er åpent for å bruke andre metoder for å formidle sine musikalske ideer, som for eksempel grafiske partitur eller annet.

Les mer om programmet, søknadskrav og annet på hjemmesidene til Borealis.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev