Brian Eno (Foto: presse_punktfestival.no)

Brian Eno klar for Punkt

Brian Eno kommer til årets Punkt-festival i Kristiansand 4.-6. september. Eno stiller på Punkt 08 med den audiovisuelle installasjonen ”77 Million Paintings for Punkt”, spesialdesignet for festivalen og med nykomponert originalmusikk.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Brian Enos installasjon åpner på Sørlandets Kunstmuseum torsdag 4. september. Eno vil også holde et foredrag på Punkt fredag 5. september.

Eno har bakgrunn som grunnlegger av Roxy Music sammen med Bryan Ferry. Senere har Eno vært produsent for sentrale album til artister som Talking Heads, David Bowie, U2 og helt frem til Coldplays nyeste album.

Eno er også opphavsmann til genren ambient, og han har bidratt til å skape nye og grensesprengende musikalske hybrider blant annet gjennom samarbeid med David Byrne (albumet ”My Life in the Bush of Ghosts”), Laurie Anderson, John Cale og Jon Hassell.

Som installasjonskunstner har han tidligere vært representert på blant annet Venezia-biennalen og Pompidou-senteret. Eno er også en ettertraktet foredragsholder.

Eno er den mest sentrale kunstneren, musikeren og produsenten innen sjangerne som Punkt-festivalen representerer og må betraktes som et scoop for festivalen.

— Det finnes ingen annen kunstner som bedre representerer hva vi ønsker at Punkt skal stå for. Brian Eno i Kristiansand er en gammel drøm som nå er blitt til virkelighet, sier Punkts grunnleggere og kunstneriske ledere Jan Bang og Erik Honoré i en pressemelding.

I tillegg til Brian Eno-installasjonen og enkeltkonserter torsdag 4. september består Punkt 08 av to dager med konserter og Live Remix’er på Agder Teater 5. og 6. september.

Sentrale musikere på Punkt 08 er den profilerte britiske komponisten/bassisten Gavin Bryars (med gjestene John Potter fra bl.a. Hilliard-ensemblet, Anna Maria Friman fra Trio Mediaeval og den norske trompetisten Arve Henriksen), den britiske ”folktronica”-artisten Leafcutter John (med trommeslageren Seb Rochford), saksofonisten Håkon Kornstad, den unge norske trioen Splashgirl, det kritikerroste tyske bandet Nik Bärtsch’s Ronin, og portugisiske Rafael Toral.

Den amerikanske trompetisten Jon Hassell returnerer til Punkt for tredje gang. Hassell har med nytt band og er aktuell med nytt ECM-album tidlig i 09, og han vil i tillegg til sin konsert også gjøre et prosjekt i Kristiansand Domkirke. Det er spesialskrevet musikk for, og lydmessig behandling av de programmerbare kirkeklokkene. Prosjektet har Hassell kalt NEAR FAR – Bells in Kristiansand.

Live Remix-konseptet – at samtlige hovedscenekonserter umiddelbart blir remikset på biscenen – utgjør kjernen i Punkt-festivalen. Live-remixene utføres av Punkts ”grunnstamme” av musikere, produsenter og remiksere som utvides år for år, og som på Punkt 08 vil bestå av Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær, Audun Kleive, Eivind Aarset, DJ Strangefruit, J. Peter Schwalm – som også vil ha egen konsert på hovedscenen med visuelle bidrag av videokunstneren Sophie Clements, Arve Henriksen, Jan Bang og Erik Honoré.

Nytt av året er et samarbeid med folkemusikkfestivalen Árinn, med et program som omfatter sentrale norske musikere som Nils Økland, Unni Løvlid og Vidar Lande.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev