Vinjerock

Vinjerock i Jotunheimen kåret til Årets festival 2006

I følge Norsk Rockforbund utmerket festivalen seg med en klar miljøvennlig og grønn profil på et usedvanlig festivalområde, samt sin egen nødordbok til gjestene slik at de kunne kommunisere med de innfødte! Festivalen kunne også tilby både fjellturer og fisketurer mellom konsertene, samt en lokal matprofil, med lokalt brygget øl, reinsburger og tørket kjøtt.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Tradisjonen tro samles blues- og rockfestivalene i Norsk Rockforbund til festivalseminar første helgen i november. I år deltok 85 deltagere fra 31 festivaler fra hele landet, noe som er deltagerrekord.

Et av høydepunktene på festivalseminaret er den uhøytidelige, men likevel svært gjeve, årlige kåringen av Årets festival og Årets festivalplakat.

Det er festivalene som deltar på seminaret som stemmer frem en vinner – en festivalkollega – etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre. I år var festivalseminaret lagt til Nordfjordeid i Sogn og Fjordane, og Malakoff Rockfestival var lokalt vertskap.

Hoppende glade mottok de unge ildsjelene fra VINJEROCK i Jotunheimen, prisen som Årets festival 2006 på konsertscenen Rust på Ørsta.

Vinjerock mottok et diplom som synlig bevis på at de er vinneren av Årets festival 2006.

Festivalsjefen Eirik Høyme Rogn uttalte etter å ha blitt utropt som vinner:

— Nå blir det Vinjerock neste år også! Dette var en enorm inspirasjon for oss. Vi arrangerte festivalen for første gang i år langt uti ”ødemarka”, men gikk ganske mye i underskudd, derfor er det vanvittig moro at vi blir lagt merke til av andre festivaler.

Nødordbok, grønn profil og Vinje som hippie
Vinjerock ble arrangert i Jotunheimen, 1060 meter over havet, i Vang Kommune i Valdres. Festivalområdet er i enden av en tre mil lang grusvei, der det kun finns en fastboende. I år spilte blant annet DumDum Boys, Thomas Dybdahl, Ken Hensley (UK) og Minor Majority, samt mindre kjente band som Heroes and Zeros og Ogobor.

I følge Norsk Rockforbund utmerket festivalen seg med en klar miljøvennlig og grønn profil på et usedvanlig festivalområde, samt sin egen nødordbok til gjestene slik at de kunne kommunisere med de innfødte! Festivalen kunne også tilby både fjellturer og fisketurer mellom konsertene, samt en lokal matprofil, med lokalt brygget øl, reinsburger og tørket kjøtt. Festivalen er oppkalt etter dikteren Aasmund Olavson Vinje, som var den første hyttebyggeren på Eidsbugarden, der festivalen finner sted.

Festivalsjefen Eirik Høyme Rogn mener at Aasmund Olavson Vinje var Norges første hippie, blant annet fordi han gikk sine egne veier og det prøver Vinjerock-festivalen også i gjøre.

Hedersprisen Årets festival er tidligere blitt vunnet av blant annet Ole Blues Music Festival i Bergen, Månefestivalen i Fredrikstad, Krocketfestivalen I Halden. I 2005 ble det delt seier mellom Malakoff Rockfestival og Bukta-festivalen i Tromsø.

Årets festivalplakat: til Fucking North Pole for andre år på rad!
Prisen for Årets festivalplakat gikk, for andre år på rad (!) til Tromsø, og den lille uavhengige festivalen Fucking North Pole. Festivalen arrangeres et par ganger i året, med fokus på hardcore, ska og pønk, samt billig eller gratis inngang for publikum.

Festivalplakaten vil visstnok bli satt i glass og ramme og blir hengende på Norsk Rockforbunds kontor i Oslo, til inspirasjon og glede for ansatte og besøkende.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev