Kroa i Bø 2006

Gøy på landet: Kroa i Bø ble årets konsertarrangør

Kroa i Bø ble kåret til Årets konsertarrangør 2005. Det ble avgjort under helgens landsmøte i Norsk rockforbund. – Kroa i Bø har klart å beholde de gode tradisjonene på seriøsitet, profesjonalitet og et godt miljø, og kombinere dette med nyskapning og fremtidshåp, uttalte prisutdeler og avtroppende styreleder i Norsk rockforbund Kjartan Aa Berge.

Kalender

Musikkrettigheter 101

01/12/2023 Kl. 12:30

Oslo

ASTERISK | Tobias Kvendseth: shame tapes

01/12/2023 Kl. 19.30

Vestland

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Han begrunnet videre at: «Kroa i Bø med Kro & Kultur samt konsertarrangørene Fri Musikkens Venner Nå! og Fraktal skaper en variert og hyppig konsertvirksomhet som ikke står tilbake for noen. Arrangørene sikrer et mangfold i det musikalske uttrykket som blir presentert fra konsertscenen. Kroa i Bø er selve kroneksemplet på at det er gøy på landet!»

Daglig leder ved Kroa, Frode Jørum, og leder i hovedutvalget Kro & Kultur, Nina Qvam, dedikerte prisen til alle som jobber og har jobbet frivillig på Kroa og dens organisasjon gjennom 35 år. «Uten alle disse ville vi ikke hatt den kompetansen vi sitter på, hatt det gode ryktet og vært så flinke på det vi gjør i dag», kunne Jørum fortelle på landsmøtet.

Kroa mottok prisen foran Rockeklubben i Porsgrunn og Malakoff rockfestival i Nordfjordeid. Resultatet var basert på cirka 3500 publikumsstemmer avgitt på NRFs nettsider og på stemmer avgitt av landsmøtedeltakerne. Prisen deles ut kun annethvert år, og tidligere vinnere er Folken (Stavanger) og Hulen (Bergen). Det synlige beviset på denne æren er et diplom utformet av kunstneren Trond Hugo Haugen fra Stavanger.

Kroa i Bø har eksistert i 35 år, og har holdt til i de samme lokalene (en ombygd trailergarasje) siden 1985. Kroa har kun én fast ansatt, men det er opptil 150 frivillige som jobber på huset.

Det er to mindre konsertarrangører som også er knyttet til Kroa; Fraktal og Fri Musikkens Venner Nå! Ellers huser Kroa også filmklubb, klatregruppe, Litterær salong, VIKO (studentuka) med VIKOrevyen og skoleavisa BØSS.

På skrytelisten over konserter finner vi utenlandske navn som Morphine, Swans, Håkan Hellström, Pogues og Karate – i tillegg til en endeløs rekke norske band, blant andre DumDum Boys, Raga Rocker, deLillos, Madrugada, TNT, Morten Abel og Motorpsycho.

Ordfører Arne Storhaug i Bø gratulerer Kroa på følgende vis:

”Gratulerer med prisen! Det var med stor glede og stolthet vi mottok meldingen om at Kroa ble kåret til denne prestisjetunge prisen! Den var velfortjent på alle måter. Dere gjør en kjempejobb og gleder mange. Dere markedsfører HIT i Bø, kommunen og Telemark på en svært positiv måte! Vi er stolte av dere! Lykke til videre!”

Bø i Telemark kan også smykke seg med tittelen Norges kulturkommune 2005.

Her kan du lese mer om Kroa i Bø. Norsk rockforbund sine hjemmesider finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.