Therese Birkelund Ulvo

Rock mot rasisme i Bø

Det finnes rasisme overalt, også i lille Bø, skriver Frode Jørum i dette innlegget. Nå arrangerer Fri Musikkens Venner Nå! og Kroa I Bø konsert der de prøver å rette søkelyset mot disse forholdene.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Frode Jørum, Fri Musikkens Venner Nå

Det finnes rasisme overalt, også i lille Bø. Kebabsjappe-innehaveren i Bøgata har fått ruta si knust ruta si 17 ganger på 3 år, uten at noe har skjedd fra politi og kommune sin side. «Fuck you nigger» får stå i 4 år på ei jernbanebro midt i sentrum, uten at kommunen «har ressurser» til å fjerne det. Hvis vi ikke snakker om rasisme i en eller annen form da, så vet ikke vi!

FMVN! avd Bø markerer vår avsky mot rasisme (vi har antirasistiske vedtekter) og inviterer folket til å markere sin avsky mot den samme faenskapen ved å arrangere en konsertaften med rockerne i Camaros og supportbandet DeLuxe 66 under tittelen Rock mot rasisme!

Camaros er sammen med Bø-fødte Surferosa og The Jessica Fletchers vinnere av Zoom’02, og hvorfor ikke bare la presseskrivet til Zoom si det som må sies om Camaros, treffende som det er:

«Årets tøffeste rocke debut skive kommer fra Camaros. Band som The White Stripes har gått foran og vist at skitten rock kan bli stort, og mange tror at Camaros er det neste.

Fra det mørkeste Østfold – ennå uoppdaget av de omliggende rockemiljøer – kommer Camaros. Denne Haldenbaserte trioen, med opphav blant ymse punk- og støyrockband, har i en årrekke ligget i skjul for omverdenen og finslipt på sitt særegne uttrykk på den lokale rockescenen. Camaros framstår i dag som en særdeles kompakt rockepakke, etter utallige hjemlige konsertopptredener.

Camaros tar rocken ned til sitt mest basale: Kjernen er den svarte musikktradisjonens repetitive suggesivitet, kombinert med aggressiviteten og presisjonen til moderne hardcore. Som en referanse kan man kalle Camaros en hybrid av amerikansk lo-fi garasjerock som Oblivians og Chrome Cranks, og alternative storheter som NoMeansNo og Unsane.

Torben Jolma og Karianne Stenbock (hhv. trommer og bass) sitt organiske og kirurgisk presise komp er grunnmuren i Camaros, der de øser ut uendelige mengder maltrakterte bluesriff i en besettende monotoni. Christian Sandaker (gitar og vokal) bidrar på toppen av denne muren med hylende, manisk klagesang, mens han hensynsløst attakkerer sin dårlig sammensatte firestrengs Telecaster.

Camaros live er en opplevelse der låter framstår som en sammenhengende enhet av riff i femtoneskalaen, som spilles opp imot, og blir brutt ned av det stundom radbrekkende, stundom vanedannende enkle og mantra-aktige trommegroovet ; der lavmælt messende partier brått forløses i et ras av fuzz, skrik og blytunge beats.

Camaros er ikke nok et intetsigende «kick-ass rockband» med «masse attitude». Camaros er ren desperasjon, formidlet med en stor porsjon ektefølt lidenskap, som ikke kan unngå å gå rett hjem hos skjebner med sans for autentisk rock.»

Som oppvarmere for Camaros, får vi gleden av å høre DeLuxe 66, også i fra Halden. Konserten finner sted på Kroa i Bø lørdag 16. februar.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev