Nye Broverkstedet_Vulkantomta

Tyvstart på Vulkan Scene

Konsertforeningen Blå og kulturminister Trond Giske tyvstarter på hvert sitt vis nye Vulkan Scene i Oslo. I dag, fredag 13. april, vil statsråd Giske lansere forslag til en egen kulturlov. Konsertforeningen Blå formidler som kjent kultur på en litt mer konkret måte, og presenterer neste helg bl.a. El-P fra DefJux og !!! fra Warp Records. Den nye kulturhuset på Grünerløkka vil offisielt åpne til høsten.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Utkastet til kulturlov har vært ute til det Kultur – og kikredepartementet omtaler som ”bred høring”. Nå er alle høringssvarene gjennomgått, og kulturminister Trond Giske presenterer lovteksten på en pressekonferanse fredag formiddag.

Det heter at hensikten ikke er å lovregulere kulturfeltet i detalj, men understreke det offentliges ansvar når det gjelder å legge til rette for et godt kulturtilbud. Loven skal bidra til å sikre et mangfold av kulturtilbud over hele landet, og gi kulturen tyngde og status.

Pressekonferansen vil samtidig markere en uoffisiell åpning av Vulkan Scene, som vil bli liggende ved siden av Dansens Hus i Maridalsveien 17. Dette innebærer at moderne kunst og kultur tar nok et jafs av gamle, nedlagte industriområder, der man i det samme området finner både Blå og Fabrikken. Lokalene til Vulkan Scene ligger sentralt plassert mellom Grünerløkka og Oslo sentrum, og sies å ha et unikt industrielt preg.

Komplett kulturhus

Initiativtagere til Vulkan Scene er Konsertforeningen Blå og Kampen Bistro. Vulkan Scene, som først vil ha sin offisielle åpning til høsten, blir da et komplett kulturhus bestående av bl.a. konsertscene, bar og restaurant.

— Her skal det beste fra Kampen Bistro og Blå settes sammen til et unikt helhetskonsept, sier en entusiastisk Anette Engkvist i Konsertforeningen Blå.

— Ved å flytte Konsertforeningen Blås konsertdrift og kulturnettverk inn i de unike industrihallene på Vulkan vil Oslo få en kulturscene som videreutvikler Konsertforeningen Blå sin posisjon i Norge og Europa.

Vulkan Scene vil ved åpningen fremstå med to konsertscener, en bar, en dag- og kveldsåpen kafé, samt en restaurant.

Spydspiss

– Vulkan Eiendoms satsing på kulturnæring åpner for spennende synergier langs kulturaksen ved Akerselva, mener Engkvist, som spår at Vulkan Scene vil bli en spydspiss i den kulturelle utviklingen av området.

Alt neste helg er det muligheter for å ta en tyvtitt på hvordan dette kan arte seg. Torsdag 19. april opptrer Def Jux–sjefen El-P, som på scenen har med seg Mr Dibbs og Mighty Quin. Fredag 20. april følger Konsertforeningen Blå opp med elektrofunk-bandet !!! fra San Francisco, som tidligere har tidligere spilt på Quart og Øya. Samme kveld spiller også New York-duoen Matt & Kim og svenske Studio.

Ytterligere informasjon finner interesserte på blx.no og vulkanscene.no.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev