DumDum Boys

Tidenes norske høst på Rockefeller

I kveld innleder Kaizers Orchestra tidenes norske konserthøst på Rockefeller, og lørdag legges billettene til Kaizers andre ekstrakonsert ut for salg. Fortid og nåtid går hånd i hånd, og bare de fire store fra 1980-tallet − deLillos, Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne − ligger an til å selge ut konsertstedet 11 ganger før jul. Blant debutantene i Rockefellers storsal finner vi Ane Brun og Ravi & DJ Løv.

Kalender

Av Øyvind Holen

Norsk musikk har vært en bærebjelke på Rockefeller siden oppstarten for snart 20 år siden, men likevel kan ikke Roar Gulbrandsen huske en lignende drømmehøst for norsk musikk. Til sammen 29 kvelder er viet norske musikere fra september og fram til jul. Ti konserter er allerede utsolgt, deriblant hele tre kvelder med Raga Rockers.

− Raga Rockers har solgt ut Rockefeller tidligere, men den enorme etterspørselen i høst er likevel litt overraskende. Vi vet jo at interessen er ekstra stor, fordi det kommer en ny Raga-samleplate, men at publikum til de så grader har løpt og kjøpt konsertbilletter er utrolig morsomt, sier Roar Gulbrandsen.

Den første Raga Rockers-konserten 15. oktober ble utsolgt på dagen, og også de påfølgende to ekstrakonsertene fulgte raskt etter. Ikke nok med det, de andre tre bandene av de fire store fra 1980-tallet gjør det også skarpt. To DumDum Boys-konserter er for lengst utsolgt, mens billettene til deLillos’ to desemberkonserter går raskt unna. Gulbrandsen forteller også at det er muligheter for en tredje deLillos-konsert. Tar vi med at Lars Lillo-Stenberg står i front på to Young Neils-konserter, at hyllestkonserten til Jokke 8. september er utsolgt, og at Valentourettes er booket inn i desember står konserthøsten definitivt i de fire stores tegn. Vi snakker om totalt 11 konserter, 12 dersom den tredje deLillos-konserten går i boks.

− Det er vilt moro i høst. Det er dessuten viktig å huske på at det ikke bare er de gamle artistene som er tilbake igjen, men at vi i tillegg ser en ny generasjon norske band med Rockefeller-potensial vokse fram. Lørdag legger vi for eksempel ut billettene til høstens tredje konsert med Kaizers Orchestra, forteller Gulbrandsen.

Ellers er Röyksopp booket inn for to kvelder, mens også Åge Aleksandersen & Sambandet satser på å fylle norsk rocks storstue to ganger. Det er heller ikke noe problem med rekrutteringen av helt nye Rockefeller-navn. Både Ane Brun, Ravi & DJ Løv og Jim Stärk gjør sine første Rockefeller-konserter på egen hånd i høst. Spørsmålet er om norskdominansen er så stor at den skubber de utenlandske bandene ut i kulden. Så langt er det bare finske Nightwish som har solgt ut Rockefeller av de utenlandske bandene.

− Nå har norsk musikk vært det viktigste på Rockefeller i alle år, og de siste årene har norsk musikk opplevd en bra utvikling − med mange flere nye artister med kvalitet og potensial. Men norsk musikk skyver ikke bort de utenlandske, de vil det alltid være på plass til på Rockefeller. Men vi opplever helt klart en topp, der norsk musikk står sterkt både når det gjelder platesalg og konserter. Det føles som en «all time high». Når det er sagt, føler jeg også at vi ikke har opplevd så mange nye utenlandske rockeband med Rockefeller-potensial siden The White Stripes, The Strokes og Queens of the Stone Age.

Drømmehøsten får Roar Gulbrandsen til å avblåse konsertkrisen som man fryktet i kjølvannet av sommerfestivalene og røykeloven på samme tid i fjor.

− Livemarkedet over hele landet var nede i en liten bølgedal i fjor. For vår del føler vi at det nå har snudd, mye takket være den boosten rundt norsk musikk vi nå opplever.

Tror så Gulbrandsen at vi får oppleve fire konserter med ett og samme band på Rockefeller i høst? Så langt leder Raga Rockers og Kaizers Orchestra med tre konserter hver.

− Vent og se, sier Gulbrandsen.

Rockefellers norske konserthøst
2. september: Kaizers Orchestra (utsolgt)
3. september: Jaga Jazzist
8. september: Sleppefest Jokke-tribute (utsolgt)
9. september: DumDum Boys (utsolgt)
10. september: DumDum Boys (utsolgt)
15. september: Trang Fødsel
17. september: Åge Aleksandersen & Sambandet (utsolgt)
22. september: Kari Bremnes med band
23. september: Klovner i Kamp
6. oktober: Åge Aleksandersen & Sambandet
14. oktober: Ravi & DJ Løv
15. oktober: Raga Rockers (utsolgt)
22. oktober: Surferosa
28. oktober: Span
9. november: Ane Brun
12. november: Hellbillies
17. november: Kaizers Orchestra
18. november: Kaizers Orchestra (utsolgt)
19. november: Röyksopp (utsolgt)
20. november: Röyksopp
25. november: Raga Rockers (utsolgt)
26. november: Raga Rockers (utsolgt)
2. desember: deLillos
3. desember: deLillos
9. desember: Valentourettes
14. desember: Jim Stärk
16. desember: Penthouse Playboys
22. desember: Young Neils
23. desember: Young Neils

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this