Sternklang, Blå, Elektrolytt 2003 (Foto: SommerParade.no)

SommerParade 2003: Suksess for syvende gang

SommerParade 2003 opplevde for første gang regn i sin syv år lange historie. Det la ingen demper på de tusenvis av dansende og det store publikumet som fulgte paraden. Arrangørene melder om rekordoppmøte og en fargerik eksplosjon av musikk og kreativ glede i Oslo, med opp mot 40 000 fremmøtte på ParadeFesten på Rådhusplassen. En spennende nyvinning var ellers den tre dagers Elektrolytt-festivalen i forkant av selve paraden.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Selv om solen glimret med sitt fravær, var det lite som tydet på at vi befant oss i en regntung by i Nord-Europa, skrev VG etter årets arrangement. – Hele 14 flåter med fargerike dansere og enorme høyttalere som serverte samba og trance ålet seg gjennom byen på ruten mellom Jernbanetorget og Rådhusplassen.

På grunn av regnværet var det litt færre i paraden enn forventet, men etter at det ble oppholdsvær strømmet det ned tusenvis av dansende og skuelystne til Rådhusplassen. Politiet og arrangøren anslår at det deltok ca. 25 000 mennesker i selve paraden, og opp mot 40 000 på festen på Rådhusplassen etterpå.

— Regnværet la ingen demper på den kreative gleden og de fargerike kostymene, og publikum så en parade som danset for fred, sier presseansvarlig Trond Alexander Tune i en uttalelse. Festen fortsatte utover natten på et drøyt dusin av Oslos beste og største klubber, blant annet Rotation på Rexx, Voyage på Sentrum Scene, Technotic i Skur 40, Heroes vs Oxygen på Killyrego, samt Soho Club vs Living Theater på Soho. Mange av Norges mest kjente DJer var å finne bak platespillerne, i tillegg til internasjonale gjester.

Foreningen SommerParade hadde opprinnelig planer om å forlenge årets paraderute med en ekstra sving oppom Vika, men trafikkpolitiet mente at den nye ruten ville ha skapt for store trafikkproblemer. Paraden gikk derfor som de tre foregående årene gjennom Jernbanetorget, Karl Johans gate, Roald Amundsens gate, Fridtjof Nansens Plass, Hieronemus Heyerdahls gate og til Rådhusplassen, der det i år var egne scener for drum’n bass og techno, i tillegg til hovedscenen på Rådhustrappen.

Et nytt – og svært så positivt – innslag av året var de tre klubbkveldene Elektrolytt på Blå, der SommerParaden fra onsdag til fredag presenterte et bredt utvalg av artister fra hele spekteret av elekrtonikamusikken. Ballade fikk sjekket ut torsdagskvelden, der særlig de mer eksperimentelle innslagene til 1349 Rykkin og Kobi imponerte, mens Xploding Plastix som vanlig fikk temperaturen opp på høyt nivå. Her var en av de viktigste prioriteringene å introdusere unge, ennå uoppdagede utøvere fra Norge og utlandet, samt å «presentere og synliggjøre udefinerbare og grensesprengende musikkuttrykk», noe arrgørenene lot til å lykkes godt med.

— Det er viktig for oss å kunne presentere alle former for elektronisk musikk og kunst, ikke minst de utrolig spennende live-artistene, sier initiativtaker og pressetalsmann Trond Alexander Tune. – Med Elektrolytt ønsker vi å vise at elektronisk musikk er mer enn disco-DJer og dansegulv. Ved å etablere en festival, har vi også et musikalsk tilbud, som varer flere dager, for de med mer appetitt enn på hva en spektakulær gateparade kan gi.

Røde Kors kunne lørdag kveld melde om kun mindre skader som skrubbsår og gnagsår – og ingen episoder utover det som er normalt for en så stor ansamling av mennesker.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.