Var det bedre i gamle dager?

– Norge trenger en ny musikkavis!

Noe som er helt klart i disse dager er at Norge trenger en ny og SKIKKELIG musikkavis. Som bør komme månedlig. Jeg mener at MUTE ikke oppfyller dette kravet. Det blir for tilfeldig, schizofrent, vimsete, kunnskapsløst og legger alt for mye vekt på det sære og på independent-musikken, mener tidligere PULS-skribent og DJ, Tor Harald Bergsrud.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Av Tor Harald Bergsrud, fhv. PULS- og avisskribent og DJ:

Dagsavisene (også Dagsavisen!-selv om musikksidene har blitt bedre i det siste) blir for overfladiske og kjappe i sine presentasjoner. Dessuten sitter det en hel del folk i disse avisene som ikke har nok kunnskaper. Og neida, jeg har ikke glemt Kurt Bakkemoen.

Sistnevnte driver egentlig ikke musikkjournalistikk, men er på mange måter plateselskapenes forlengede arm med sin panegyriske unnfallenhet overfor stjerner og kommersielle artister. Vel. Men jeg mener virkelig vi trenger en ny musikkavis da denne vil ha mye større mulighet til å gå i dybden, og dessuten vise en mer kritisk distanse til platebransjen. Jeg føler at dagsavisene med sine ukentlige musikksider ikke viser distanse nok/ er krititisk nok til bransjen. Musikkjournalistikk skal jo per definisjon være uavhengig, men mange ganger føler jeg at enkelte journalister hyper opp ting unødvendig mye. Dessuten er de mange ganger for snille og overfladiske i sine vurderinger.

Noe som slo meg her om dagen er at det blandt magasinene faktisk er ungdoms- bladet SPIRIT som har de beste (les kritiske) plateanmeldelsene. What a surprise! Men altså, når anmeldelser i dagsavisene presenteres hver uke legger de selvsagt vekt på hva selskapene gir ut denne uka. Og da kan faren for å være i lomma på selskapene være stor. Det er bemerkelsesverdig hvor mange 6’ere, 5’ere og 4’ere som trilles ut. Dessuten synes jeg norske plater ofte får en altfor mild kritikk. Hva er poenget med å være snille med norske artister? Denne proteksjonistiske holdninga kan være skummel. Selvsagt kommer det mye bra ut her i landet og mange har blitt lagt merke til i utlandet, men for mye kameraderi og klapping på skuldra kan være usunt. Det siste (se tirsdagens utgave av Dagbladet) er at en journalist er bekymret over at kritiske journalister skal rive ned/bli fiendtlig innstilt overfor Kaizers Orchestra. Utrolig.

Men det er klart, Norge er et lite land, små miljøer etc. Så jeg etterlyser herved en pengesterk (og helst musikkinteressert!) idealist som kan spytte penger i en ny knallbra musikkavis som hyrer folk som har megapeil på de ulike sjangre.

Tor Harald Bergsrud, Tromsø

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev