Jr. Ewing

Norge sender Jr. Ewing tilbake til USA

Det er nå klart at album nummer to fra den norske gruppa Jr. Ewing vil bli utgitt via Gold Standard Laboratories i USA.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

«Ride Paranoia» slippes i oktober av den San Diego, California-baserte etiketten Gold Standard Laboratories (GSL) som drives av Omar Rodriguez, kjent fra The Mars Volta og At The Drive In. GSL har rettighetene for hele verden utenom Norge, hvor skiva kommer på den nystartede Tellé-etiketten Primitive Records den 16. september.

— Vi forventer mye større trykk i USA ved å slippe skiva på GSL, og så tror vi i andrehånd at dette vil gi oss større mulighet til å kunne dra til USA for å turnere allerede i år. Det vil også kunne gjøre at vi kan turnere sammen med større og bedre band. Samtidig vil vi få bedre distribusjon også her i Europa hvor det ikke alltid har vært så lett å få tak i skivene våre, sier bandets gitarist Erlend Mokkelbost.

I Europa skal plata distribueres av GSLs samarbeidspartner Southern Records Distribution i London, England.

GSL er mest kjent som plateselskapet til Rodriguez og foruten å gi ut hans nye band The Mars Volta, har labelen også gitt ut det aller første post-At The Drive-In-prosjektet i form av duborkestret De Facto. Synth-popbandet The Faint (også på Wichita Records) som GSl har gitt ut omtales av mange som en fremtidig stjerne i musikkverden. Det er Sonny Kay fra Angel Hair og The VSS som står for den daglige driften av selskapet.

Hvorfor valgte dere GSL?
— Dette er et plateselskap som de fleste i bandet har likt veldig lenge, ifølge Mokkelbost. Og bandet har lenge hatt et godt forhold til selskapet etter blant annet å ha turnert med et av bandene deres; The Locust, i Skandinavia.
– Vi ble kjent med Sonny Kay gjennom The Locust-turneen. Han viste seg som en hardarbeidende og dedikert fyr, som vi fikk respekt for og lyst til å jobbe med. Bandet har også lenge vært i kontakt med den andre halvdelen av GSL (Rodriguez), sier han.

Mokkelbost var også ansvarlig for de eneste konsertene At The Drive-In gjorde i Norge våren 2000 på den nedlagte bikerklubben Custom Rockbar i Oslo og det nå nedlagte utestedet Kick i Skien..

GSL drives i tett samarbeid med Sub Pop. De to vestkyst-baserte selskapene har hatt en viss utveksling av band, deriblant etterhvert ganske kjente Vue og Norgesvennene Pleasure Forever. Anerkjente artister som Dead and Gone, Le Shok, The Convocation Of, Melt Banana, The Starlite Desperation, Arab on Radar og The Locust ligger på selskapet i dag.

Jr. Ewings management er V8.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.