Annie

Den elleville festen: Stjernestøtte til Mikal Telle

Lørdag 16. oktober fylles Grieghallen i Bergen opp med noen av de ledende navnene innen norsk pop, rock og elektronika, som alle stiller gratis opp for det underskuddsrammede Mitell-selskapet. Kings of Convenience, Ephemera, JR Ewing, Ralph Myerz, Magnet og Mental Overdrive er bare noen av artistene som på denne måten vil hedre Mikal Telle og det blomstrende musikkmiljøet i Bergen, i selskap med DJer som plateaktuelle Annie . – Selv om Mikal ofte hjelper andre, er det ikke ofte han ber om hjelp selv. Når han først gjør det er det hyggelig å konstatere at så mange vil tre støttende til, sier Pål Fidjestøl i Mitells bookingbyrå TikTak.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Av Knut Steen

Den store støttekonserten går av stabelen i Grieghallen den 16. oktober, og forventes å trekke mange tusen publikummere til et storstilt løft for å hjelpe plategründer Mikal Telles selskap Mitell, som innbefatter etiketter som Tellé, Éllet og Tellektro Records.

Et hvem-er-hvem i pop og elektronika

Listen over konsertklare artister kan vel vanskelig kalles noe annet enn imponerende. Vi kan i farten nevne Datarock, Ephemera, Heidi Marie Vestrheim, JR Ewing, Kaptein Kaliber, Kim Hiorthøy, King Midas, Kings of Convenience, Magnet, Matias Tellez, Mental Overdrive, Ralph Myerz And The Jack Herren Band, Real Ones, Sgt Petter og Sister Sonny – samt fire utenlandske band, og rekke norske navn forøvrig. I tillegg kommer en hemmelig gjest Mittel & co. ikke vil avsløre før kvelden er godt i gang. Festen vil pågå frem til klokken fem om morgenen neste dag, og kan også by på nærmere tredve DJer – inkludert navn som Annie, Bjørn Torske, Joakim Haugland, Erlend Øye, Kahuun, TeeBee, Urb og Trulz og Robin.

— Det er vel meningen at konserten skal dekke et ganske så omfattende underskudd – å jobbe på Telle har vært alt annet enn til berikelse av privat formue, forteller TikTaks Fidjestøl.

Mitel har flere ganger slitt med økonomien, til tross for at selskapet har vært arnested for flere av landets større pop og elektronikakonstellasjoner.

— Både Röyksopp, Kings of Convenience og Annie har blitt store etter at de forlot Telle. Dette er selvfølgelig veldig hyggelig, men verken Mikal eller Mitel/Telle Records sitter igjen med mye penger – som hadde vært fine å ha når kemnere, statens innkrevingssentral og andre statlige instanser banker på døren. Så det er fint om det blir litt overskudd, sier Fidjestøl.

Den forrige «Elleville Festen» – som var den tredje i rekken, og fant sted på Kvarteret – ble akkurat det, kan Fidjestøl fortelle:

— Det var flere hundre som ikke fikk komme inn, så det ble nesten opptøyer. Jeg måtte selv opp på en stige for å kontrollere publikum, og nå skal vi lage en fest for 3000 mennesker – minst.

Dugnad for Mikal Telle

At Mikal Telle har masser av goodwill, er det ingen tvil om. Alle artistene spiller gratis, og det lille selskapet måtte til og med si nei til mange.

— Å satse fra 2000 til 3-4000 er betydelig økning, men vi har samlet en del artister som har potensialet til å dra masse mennesker, og selv om alle spiller gratis, har vi måttet si nei til veldig mange godt etablerte artister som ville være med. Jeg tror artistene har skjønt at dette ville være en fin anledning til å vise seg frem, for folk har virkelig vært på hugget, sier Fidjestøl, som forteller at de også har måttet avvise artister som gjerne ville være med:

— Noen av de det ikke ble plass til hadde ingen link til Tellé Records eller noen av de andre etikettene, mens andre ikke passet helt inn i den profilen vi ville ha på festen denne gangen. Dette er selvfølgelig et stort luksusproblem, men utvelgelsen har vært gjort på samme måten som alltid – ut i fra Mikal sin magefølelse.

Til tross for den store oppslutningen, er ikke støttekonserter noe Mikal Telle sveiver i gang med lett hjerte, forteller Fidjestøl:

— Det er ikke ofte Mikal gjør slikt. Musikere fra byen har foreslått støttekonserter hver gang Mitel har vært i pengeknipe, men selv om Mikal ofte hjelper andre, er det ikke ofte han ber om hjelp selv.

— Når han først gjør det er det hyggelig å konstatere at så mange vil tre støttende til. Skulle det bli et større overskudd på dette enn det føles sømmelig å ta ut, er ikke Mikal den typen som stikker av med pengene, men så grønne skoger er det ingen her som ser for seg. Er vi ekstra heldige, kan kanskje Mikal få tatt seg en liten ferie for første gang på 6-7 år, sier Fidjestøl.

Denne gangen skulle i alle fall lokalene være store nok, selv om det en drøy uke i forkant alt er solgt over 1000 billetter.

— Grieghallen har god plass, og vi kommer til å begynne med å legge ut 3000 billetter, så får vi se hva som skjer. Blir det nok trøkk kan det hende vi legger ut flere – selv om det er veldig hyggelig å være utsolgt også.

På denne fjerde utgaven av Den Elleville Festen har Mitell også inngått et samarbeid med NRK, som skal streame store deler av konserten live på nrk.no, og sende redigert opptak på NRK2 og senere også reportasjer på Lydverket. Live-sendingen blir å høre på nrk.no mellom kl 18.00 og 01.00 på lørdag,mens den redigerte sendingen på NRK 2 sendes mellom klokken 14.15 og 16.15 søndag 17. oktober .

Den Elleville Festen IV er for øvrig en del av BergArt. Billeter selges via billettservice.no, Posten, Apollon, Accezzo eller Levis Store i Bergen! for kr 320,- inkl. alle avgifter – noe som i følge arrangørene tilsvarer ca 6 kroner per konsert/DJ.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.