Briskeby

Mot slutten for konsertsted

Søndag og mandag er trolig aller siste mulighet for å oppleve litteratur, kunst og musikk i kultursenteret Volapük i Kruses gate 7 og 9 på Frogner i Oslo. Band som deLillos, Briskeby (bildet) og Seigmen har tidligere spilt i sveitservillaene.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Høyesteretts kjæremålsutvalg fattet 5. april avgjørelsen om at husokkupantene må ut, slik at Selvaag Eiendomsforvaltning kan ta over sveitservillaene. Selvaag ønsker å benytte området til boliger eller kontorer.

— Dette kan bli aller siste gang det er kulturarrangement i Kruses gate, men det blir som en vanlig festival. Men vi håper nå at Namsmannen vil gi oss utsettelse på utflytting, eller at kommunen bestemmer seg for å ekspropriere. Vi ser positivt på det, men dette kan ende både i fullstendig seier og fullstendig tap, sier Hans Broch Nielsen i Volapük.

Siste håp for Volapük er et politisk vedtak i Oslo kommune om fredning – og deretter kommunal ekspropriering. Ender saken med utkastelse for Volapük, har stiftelsen fått løfter om at Oslo kommune skal finne et nytt, egnet lokale for den.

Volapük har holdt til i Kruses gate i 12 år, og selv om det er stedets litteraturformidling og opplesninger av kjente og ukjente forfattere som er mest kjent, har kulturstiftelsen også huset en rekke konserter.

— Vi har jobbet like mye med musikk som med litteratur; hos oss er alle kunstarter likestilt. Vi har hatt flere festivaler der hovedfokuset har vært musikk, sier Broch Nielsen.

Artister som deLillos, Briskeby, Zuma, Disco Judas, Piledriver, Seigmen, Hurra Torpedo, Knut Værnes, Jacob Young og mange flere har spilt i villaene. Natt til 1. mai er det konserter med Chilinuts, Zabeltitz, Coloursound og Zodiac Retrowired Spinmachine.

Her er deler av programmet for helgas minifestival:

Søndag 29. april kl. 19:
Bjørn Esben Almaas leser fra sin kritikerroste novellesamling «Costa del Sol».
Mirjam Kristensen leser fra «Dagene er gjennomsiktige».
Håkan Sandell leser dikt.
Bård Rønning leser dikt.
Trine Ness leser dikt.
Henrik H. Langeland leser fra sin Proust-biografi «Marcel Proust».
Kjell Madsen leser fra essaysamlingen «Meditasjonens filosofi».
Hans Christian Grønn leser fra «Det som er strengt»
Film av Anne Louise Tvete og Gunnar Knutsen.
Performance med Miss Tigra fra Danmark.

Mandag 30. april kl 20.30
Konsert med Chilinuts, Zabeltitz, Colorsound og Zodiac Retrowired Spinmachine.

Du kan lese mer her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.