Gorgoroth (Foto: Exraven.com)

Metal-ekstravaganza på John Dee

Denne helgen er scenen på John Dee avsatt til en ekstrem metal-fest. Fredagen er i regi av Khaoz Productionz. Khaoz feirer fredag sitt 2-års jubileum med arrangementet «Khaoz Anti X-Mezz Feazt Upon The Dead Feztival Part II», og har invitert storheter som 1349 og Carpathian Forest til å «synge julen inn». Lørdag kan man bevitne legendariske Gorgoroth og supportbandet Disiplin.

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

Av Ivar T. Lundsten

Det hele vil brake løs i kveld, fredag den 12. desember, med trønderske Bloodthorn. Bloodthorn spiller hard black metal, og det er nettopp black metal det vil gå i denne helgen – som en skarp kontrast til nært forestående jule-sing a longs om jomfrufødsler og cola-nisser.

Videre denne kvelden får vi både se og høre, og kanskje føle, bergenske Hades Almighty etterfulgt av Oslos eget 1349 – før Carpathian Forest til slutt kaprer scenen. Carphatian Forest er fra selve knutepunktet i bibelbeltet, nemlig Kristiansand. All «godheten» i hjembyen har tydeligvis gjort noe med vokalist Nattefrost som bringer oss et ganske annerledes budskap enn det man kanskje er vant til fra sørlandet. Ikke akkurat en dårlig sammensetting av band hvis man liker det hardt og sortere enn kull.

Arrangører er som nevnt Khaoz Productionz, som også står bak påskens store metal-begivenhet: Infernofestivalen. Konserten koster 135 kroner i døren.

Lørdag den trettende må du betale noen kroner mer, selv om antallet band er halvert. Grunnen til dette er kanskje at Disiplin, som kommer fra Buskerud fylke, er i siget for tiden. Etter kontraktskriving hos Moonfog Productions med mange påfølgende opptredner rundt om, har de etter hvert bygd seg opp til et navn det forventes mye av. At headlinerene, Gorgoroth, er regnet for å være et av de siste overlevende «true black metal» bandene fra tidlig på nittitallet kan kanskje også ha noe med saken å gjøre..? Har du ikke sett Gorgoroth opptre før, er det på tide at du gjør det nå – det oser autoritet og råskap av dette Bergens-baserte bandet.

Alt i alt ser dette ut til å bli en fantastisk helg for de allerede metal-frelste, men er du ellers over 18 år og har 310 kroner (135,- for fredagens konsert, og 160,-, pluss 15,- i bill. avgift for lørdag) å avse, er det fritt frem for å utforske de mørkere sider ved livet.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev