Regissør Eivind Landsvik tok imot Kollisjonprisen sammen med Andreas Bjørseth, Kristin Stubberud og Morten Aasdahl Eliassen (MAE) (Foto: Nina Holtan/ninaholtan.com)

Kollisjonprisen til MAE x Chirag – LOFF

Musikkvideoprisen ble delt ut under Oslo Pix onsdag kveld.

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

13 musikkvideoer var forhåndsnominert til prisen og ble vist på Saga kino, 6.juni i forbindelse med Oslo Pix. Publikum i salen stemte fram MAE x Chirag – LOFF som vinneren av historiens første Kollisjonpris.

Regissør Eivind Landsvik tok imot prisen sammen med Andreas Bjørseth, Kristin Stubberud og Morten Aasdahl Eliassen (MAE).

– Det var veldig stas å se og få vise frem musikkvideo på Kollisjonprisen. Det er gøy at musikkvideo blir tatt på alvor og viktig å ha arenaer utenfor internett hvor de kan vises og folk kan møtes. Tusen takk til alle som stemte på oss!” sa regissør Eivind Landsvik etter prisutdelingen ifølge en pressemelding.

Medvirkende på musikkvideoen:
Produced by Holidaze
Director: Eivind Landsvik
Cinematographer: Andreas Bjørseth
Stylist: Karen Elieson
Editors: Eivind Landsvik & Johann Gustavsson
Colorist: Julien Alary
Graphic design: Kristin Stubberud
Cast: Mae & Chirag, Kristin Stubberud, Bamse, Linda & Mona Pedersen
Tee Productions

Til å dele ut prisen var journalist Einar Aarvig og festivalsjef for Oslo Pix, Susann Østigård. Det ble også gjort heder på de to videoene som fikk nest flest stemmer: Hkeem med ”Ghettoparasitt” (regi: Thor Brenne) og Daniel Kvammen med Lars Vaular og videoen til ”Som om himmelen revna.” (regi: Eivind Landsvik)

Les også: Disse kan vinne Kollisjonprisen

Dette er første gang prisen deles ut, og 175 påmeldte videoer ble vurdert og antallet ble kuttet ned til 13 musikkvideoer som publikum fikk se på stort lerret.

Kriteriene for nominasjon til Kollisjonprisen er at artist, regissør eller video må ha tilknytning til Østlandet og videoen må være lansert i perioden 15.mai 2017 – 15.mai 2018.Kollisjon markerer startskuddet for et bransjerettet prosjekt som setter fokus på musikkvideo gjennom høsten 2018 og våren 2019. Arrangørene av Kollisjon er Viken filmsenter, Østnorsk filmsenter, Østafjellske kompetansesenter for musikk og MØST- Musikknettverk Østlandet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev