Bazooka Boppers

Hyller Kike

Safety Pin-festivalen er både en feiring av rockeundergrunnen i Norge og dens fremste misjonær i Europa. I helga hyller grupper som Bazooka Boppers (bildet), The Yum Yums, Thulsa Doom, Mensen, Hellride og Null$katte$nylterne Safety Pin-boss Kike Turmix. Startskuddet går på Gamla i Oslo alt på torsdag.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den offisielle Safety Pin Fest 2001 kommer først til Oslo lørdag 8. september, men arrangørene har like godt utvidet begivenheten til en tre dager lang festival på Gamla.

– Kike er nysjerrig og følger med på musikkscenene rundt omkring i verden, og han er spesielt interessert i melodiøs punkrock. For norske band har dette betydd deltagelse på en del samleskiver, samt noen egne utgivelser, forklarer medarrangør Jostein Hansen og fortsetter.

– Safety Pin-skivene er blitt spredt jorda rundt; for eksempel spiller amerikanske Queers nå Yum Yums-låta som er utgitt som Safety Pin-single. Dessuten har Kike organisert turneer for Turboneger, Yum Yums, Thulsa Doom, Null$katte$nylterne, Hellride og Gluecifer i Spania. Bare å komme seg ut for å spille i det hele tatt hadde neppe vært mulig uten ildsjeler som Kike. Det er faktisk vanskeligere for et independent-band å booke tre jobber på rad i Norge enn det er i Spania – men det sier vel kanskje mest om bransjen i Norge …

Thulsa Doom opplever i år suksess og store mengder kritikerros for sitt debutalbum. Men det var Kike Turmix som ga ut gruppas debutplate, «She Fucks Me EP». Låtskriver og gitarist Ole Petter Andreassen, alias El Doom, er takknemlig, og Thulsa Doom spiller da også på Gamla lørdag.

— Kike har hatt en hel del å si, han har jo gitt ut mange band og må vel regnes som en norgesvenn. Han er alltid gjestfri overfor folk som besøker ham i Madrid, og det er ikke få jeg kjenner som har gjort det, sier Andreassen.

Også Peter Vegem, alias Pete Evil i Hellride, gir all mulig respekt til Kike Turmix. Hellride har selv gitt ut plater på Safety Pin Records, og spiller på Gamla lørdag.

— Kike Turmix og Safety Pin Records har betydd mye for nordisk rock. Selskapet har stått for en mengde utgivelser med skandinaviske band, og dermed hjulpet mange opp og frem. Ved siden av å gi ut samleskivene «Riot On The Rocks», som bare inneholder skandinaviske band har han også utgitt singler med norske band som Gluecifer, Hellride, Thulsa Doom, The Retardos og Yum Yums, sier Vegem.

Safety Pin Fest 2001, program:

* Torsdag 6. september, Mono: The Indikation.
Bandet består av folk fra Kåre & The Cavemen, The Phantoms, The Beatbandits og Los Plantronics.

* Fredag 7. september, Gamla: Bazooka Boppers, The Mormones, The Pumps, The Yum Yums og The Carburetors.
Med unntak av The Yum Yums er dette band som gjerne kunne tenke seg en utgivelse på Safety Pin Records. Tungt og tøft med The Carburetors. Like tøffe toner fra jentene i The Pumps. Duoen The Mormones er to mann med bassgitar og trommer med enda tøffere musikk. Det blir også plass til debutkonserten til jentebandet Bazooka Boppers.

Lørdag 8. september, Gamla (OBS! Spillestart kl. 21): Maryslim, Squareheads, The Sewergrooves, Mensen, Hellride, Retardos, Null$katte$nylterne, The Robots og Thulsa Doom.
Tre av bandene spiller på hele Safety Pin-turneen: Svenske The Robots, Maryslim og Sewergrooves er alle godt kjente i punkrockmiljøet i Sverige. Ellers blir det Halden-punk med Squareheads, siste oppkjøring fra de slemme jentene i Mensen før deres europaturné. Hellride og Retardos har etablert seg som norske punkrock-eksportartikler, mens Null$katte$nylterne kommer fra Namsos for å bevise at det også fins trønderpønk. Det er ikke umulig at Safety Pin-sjef Kike Turmix dukker opp på scenen sammen med trønderne. Til slutt stiller Thulsa Doom på scenen med tung, seig og kritikerrost punkrock.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev