Åge Aleksandersen (Foto: gramart.no)

GramArts hederspris Åge Aleksandersen

Veteranen Åge Aleksandersen ble torsdag kveld tildelt GramArts hederspris Gullmikrofonen for 2006. Styret i Grammofonartistenes forening deler hvert år ut prisen til en kollega som har gjort seg spesielt bemerket, enten det er i løpet av det siste året eller over en lengre periode i sin karriere.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Styret i Grammofonartistenes forening deler hvert år ut prisen til en kollega styret mener har gjort seg spesielt bemerket, enten det er i løpet av det siste året eller over en lengre periode i sin karriere.

«Årets vinner fyller begge kriterier til gangs. Styret i GramArt har fått mange forslag på verdige kandidater fra organisasjonens medlemmer og har gjort sin vurdering av disse på fritt grunnlag. Prisen gikk til Åge Aleksandersen for hans langvarige virke som norsk plateartist og hans evne til å kommunisere med et stort publikum gjennom sin musikk og sine tekster.

Åge Aleksandersens treffsikre forståelse for sin kunstart har for lengst gitt ham plass blant de få norske artistene som har solgt mer enn 1 million plater. Hans trofaste tilhengerskare spenner fra de aller yngste, mellomgenerasjonen som nynnet om «fuglan som vi svei», helt til de mest ihuga som har fulgt med siden starten i 1966. Åge vant Namdalsmesterskapet i pop det året og ble like etter en del av bandet Whoopee Chop. I 1969 endret bandet navn til Prudence.

I år feirer Åge og resten av bandmedlemmene 30 års markeringen av det aller første Sambandet, som ble det neste store prosjektet i Åges karriere. Sambandet er på veien størstedelen av dette året med et stort program. Kontrasten er stor mellom Sambandets kraftuttrykk og Åges andre prosjekt i dag: Alene på scenen med kassegitar. I solokonsertene får Åge og sangene hans i et helt annet og nært format.», heter det i pressemeldingen fra GramArt.

GramArts styreleder Marianne Antonsen overrakte prisen, en statuett og prisbeløpet på kr 40 000. Åge vant prisen i tett konkurranse med fire andre nominerte artister: Ivar Ravi Johansen, Sofian Benzaim, Kaizers Orchestra og Ane Brun.

Gullmikrofonen ble i år delt ut for tredje gang. Første gang, ved GramArts 15-års jubileum i 2004, var det Bertine Zetlitz som fikk den, og i 2005 gikk prisen til Madrugada.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev