Bobby Gillespie

Gillespie åpner osloklubb

Den nye osloklubben Mono får celebert besøk når den åpner sine dører for første gang onsdag 11. april. Ingen ringere enn Primal Screams frontmann Bobby Gillespie og tidligere sjef for Creation Records, Alan McGee, står bak platespillerne denne kvelden.

Kalender

Mono holder til i lokalene til Den Runde Tønne i Pløens gate ved Youngstorget, men det er ikke de ansatte ved Den Norske Opera som er hovedmålgruppen denne gangen. Klubben etableres av folk med bakgrunn fra Paragrafen og Øyafestivalen, og legger seg på en rockeprofil av det mer alternative slaget.

Skottene Alan McGee og Bobby Gillespie innleder klubbæraen med å spille en høyst variert miks av alt fra Lee «Scratch» Perry og Grandmaster Flash til AC/DC og MC5; alt bortsett fra sutrerock som Radiohead og Coldplay – Radio 4s store fiender.

For Radio 4, det nye klubbkonseptet til Alan McGee – mannen som startet det legendariske plateselskapet Creation Records – representerer den nye «alt-er-lov»-klubbscenen som smyger fram i England om dagen.

McGee driver nå plateselskapet Poptones, som hittil ikke har bragt verden like store navn som hans gamle selskap Creaton, men det kan jo komme? Creation Records ga i alle fall ut plater med band som Oasis, Teenage Fanclub, My Bloody Valentine og Primal Scream – hvis’ «XTRMNTR» var Creations svanesang i fjor.

Og nettopp frontmannen i Primal Scream og tidligere trommeslager i The Jesus and Mary Chain, Bobby Gillespie, blir også å finne bak platetallerkene denne kvelden. Oppvarming er ved Thomas Strzelecki og Audun Vinger.

Mer om Poptones og Radio 4 finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.