Equicez (foto: Rune Bendiksen)

Ettårsjubileum for Kingsize

Lørdag 23. mars blir det stor hip-hop fest på Rockefeller Music Hall i Oslo, i forbindelse med det norske hip hop-magasinet Kingsizes ettårsjubileum. Les deres egen presentasjon av festen her i Ballade.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Konserten blir headlinet av vår svenske venn Timbuktu, som live har med seg DJ Amato og Micke fra Spotrunnaz. Mandag 25. mars er ute med sitt andre album, «W.D.M.D» (Watts Dö Madderfakking Diil?), som er oppfølgeren til kritikerroste «T2:Kontrakultur». Singelen «Gott Folk» kom ut i januar, og ble med en gang «veckans hitvarning» på svensk Z-TV, også her til lands har singelen blitt mottatt veldig bra.

Også en annen norgesvenn, som til og med er halvt norsk, nemlig DJ Noize. dukker opp for å gjøre et DJ-show og for spille plater. Informasjon om denne karen burde være unødig; han er DMC danmarksmester i mix 93, 94, 95, 96 og 2000, han er DMC verdensmester 1996 og New Music Seminar verdensmester 1994! Ellers har han vunnet et et utall av DJ battles i Danmark og han er blitt henholdsvis nr. 3 og 2 ved DMC’s vm i mix 93/94 og 95.Idag lager Noize radio annenhver lørdag på Dansk P3, spiller jevnlig i London, og er begynt å produsere (har bl.a. et spor på Tommy Tee’s Scandalnavia plate). Han har også DJ-crewet Denmarks Finest sammen med DJ Static og DJ Shine. En annen danske, freestyle kongen Per V (tidligere Per Vers) dukker også opp på Rockefeller for å gjøre et show sammen med Noize samme kveld.

Norske Equicez burde også være kjent for de fleste. Gruppen består av to rappere; F ‘EM one og Cast, samt DJ Nuhhh fra Kids Love Wax. F.em One har vunnet hver eneste MC battle han har deltatt i, og har sammen med partner Cast turnert over hele Norge og Danmark, og også litt i Sverige og delt scene med artister som Mad Skillz, Canibus, Supernatural, Mr. Complex, Atmosphere, Looptroop, Dj Noise, Dj Static, Tungtvann, og Pen Jakke. Equicez har hatt store avisoppslag i flere norske aviser, bl.a Aftenposten, Dagsavisen og Natt&Dag. Deres debut EP skal være klar en gang til våren, og kommer ut på Pass It Records.

Name fra Fredrikstad er hittil et uskrevet blad. Relativt ukjent kom han i fjor helt til finalen i den prestisjetunge danske freestyle battelen «Fight Night» hvor han tapte mot Per V. Han har hatt en del liveshows med blant annet Pen Jakke, og er kjent for sin eksentriske utstråling live. Også Name kommer med singel på Pass It Records.

Style Warriors fra Gøteborg er av den litt nyere generasjonen av breakere i Sverige. De er blant de tre beste crewsa’ i Sverige. Deliriouz, Phenom, og Abe one kommer til Norge for å representere crewet sitt denne lørdagen.

Dansk/norske Natural Effects vant Scandinavian battle of the year 2001, og deltok i internasjonale BOTY. De er også første crew fra Skandinavia som noensinne har deltatt i UK b-boy championships (som er et slags europamesterskap der det er med internasjonale b-boys også). Under denne konkurransen vant Sonic fra samme crewet solokonkurransen.

I tillegg har vi invitert mange av Norges beste breakere som kommer for å lage ekstra show.

Flere av norges fremste grafittiartister skal lage et par piecer som skal settes inn på Rockefeller som dekorasjon.

DJ’s for kvelden er Kids Love Wax (Oslo) og Lille G (Tromsø).

Billetter koster kr. 130,-. Forsalg på Posten, So Real & Stress, Fri Alder, Bar på Galleriet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.