Odd Nordstoga, 2004

Dugnad 2005: Spellemannprisen organiserer støtte-CD for flomofrene

Musikk-Norge tok denne uken et felles initiativ til en dobbelt-CD til støtte for ofrene for flomkatastrofen. CDen utgis av Spellemannprisen med støtte fra alle de større organisasjonene i norsk musikkliv og platebransje. CDen vil frontes av en spesialskrevet sang med musikk av Espen Lind og Lene Marlin, mens Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga, Espen Lind, Lene Marlin, Bertine Zetlitz og Maria Arredondo alle har sagt ja til å gå i studio for den gode sak. Samtidig er det klart at artister som Madrugada, Thomas Dybdahl, Big Bang, The Ricochets, We, CC Cowboys og Bare Egil Band vil stille opp for Dugnad-initiativet.

Kalender

Popquiz på Røverstaden

28/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

MIMMI

02/10/2020 Kl. 19:30

Oslo

Claudia Scott

03/10/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

I dag kan VG fortelle at de første artistene til neste helgs Dugnad-prosjekt er klare. Dette dreier seg blant annet om Anne Grete Preus med band, Madrugada, Thomas Dybdahl, Big Bang, Span, The Ricochets, We, CC Cowboys, Jim Stärk, Noora, Samsaya, Bare Egil Band , Valentourettes og Mannskoret.

— Vi kommer helt sikkert tilbake med like mange navn etter hvert. Nå jobber vi med å få plassert dem på de forskjellige klubbene – og det er et puslespill som er utrolig svært. Det blir en slags klubbfestival med en storstue som ser ut til å bli Rockefeller, sier pressetalsmann Pål Hetland til VG. Samtidig vokser hele tiden antall klubber som ønsker å være med på den store veldedighetsaksjoner. En foreløpig oppdatert liste finner du nå på http://www.cafemono.no/dugnad/scene.htm der du også kan lese mer om bakgrunnen for inititativet.

Spellemannprisen melder på sin side at Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga, Espen Lind, Lene Marlin, Bertine Zetlitz og Maria Arredondo er blant artistene som vil bidra på den kommende veldedighets-CDen. Flere andre nye sanger nyskrevet i forbindelse med hjelpeaksjonen kan også være aktuelle for CDen, som også vil inneholde aktuelle, tidligere innspilte sanger med norske artister og opphavsmenn. Prosjektet synes dermed å ha klare paralleller til den store ”Sammen For Livet”-innsatsen for Etiopia i 1985, som har vært artist-Norges største og mest profilerte veldedighetsprosjekt til nå.

— Alt arbeid med CD-utgivelsen er basert på frivillig innsats. En rekke artister, musikere, opphavsmenn og firmaer har tatt kontakt med Spellemannprisen for å tilby sine bidrag og innsats til prosjektet, forteller Rita H. Mamelund i Spellemannkomiteen.

Alle inntekter fra platesalget og radiospilling vil gå uavkortet til de rammede etter flomkatastrofen – kanalisert via Røde Kors til barns behov i den hardt rammede Aceh-provinsen på Sumatra i Indonesia.

— Spellemannprisen ønsker ikke på noen måte å styre andre initiativ og prosjekter i bransjen, men tilbyr musikk-Norge å bruke denne felles kanalen i hjelpearbeidet, sier Spellemannkomiteen i sin pressemelding.

Arbeidet ledes av en komité bestående av artist Marianne Antonsen (GramArt), musiker Knut Værnes (formann Spellemannkomitéen) og direktør Petter Singsaas (Universal Music).Den førstnevnte anslår overfor Dagsavisen at en slik CD-utgivelse kan bringe inn mellom fem og ti millioner kroner til ofrene for tsunami-bølgen i Sørøst-Asia.

Følgende bransjeorganisasjoner støtter initiativet til Spellemannprisen:

• Musikernes fellesorganisasjon (MFO)
• GramArt (Grammofonartistenes forening)
• Norsk Artistforbund
• Norsk Folkemusikk- og Danselag
• Norsk Tonekunstnersamfund
• Norsk Komponistforening
• NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere)
• Norsk platebransje ved Fono og Ifpi
• TONO og NCB
• Gramo (musikernes, artistenes og plateselskapenes vederlagsbyrå)
• Norsk Jazzforum
• Norsk Rockforbund
Dugnad.net

Spellemannprisen skulle alt mandag ha offentliggjort kandidatene til dette årets priser, men valgte å utsette offentliggjøringen til fredag, grunnet de spesielle omstendighetene.

Kontaktadresse er for plateprosjektet er for øvrig Spellemannprisen, Sandakerveien 52, 0477 Oslo, Tlf: 22 22 17 88, e-post: spellemann@spellemann.no. Den foreløpig navnløse CDen vil distribueres av Universal Music.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev