Christine Thomassen, nestleder i Creo

Cinnamoon på Mono

Det norske, alternative countryrock-bandet spiller på Mono i Oslo i kveld, 15. mai. Bandet kan vise til rundt femti opptredener, og har alt høstet mange lovord.

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Til tross for en hittil relativt kort karriere, har ørkenrockerne i Cinnamoon rukket å komme et langt stykke på vei. Siden oppstarten høsten ’98 har bandet bl.a. opptrådt på NRKs «Go ‘elg» og Metropol Live, samt spilt supportjobber for band som Madrugada, Snowpony og Supergrass. Bandet har i tillegg høstet gode kritikker og rosende omtale i bl.a. Aftenposten, Dagbladet, Nattguiden, og på NRK P3s Roxrevyen.

Cinnamoon har funnet seg til rette i den delen av den musikalske geografien hvor navn som Will Oldham, Calexico og Grant Lee Buffalo holder hus, men kaster du inn rockefoten til Gun Club, The Cramps og Jon Spencer Blues Explosion, skal det i følge presseskrivet det å lukte Cinnamoon.

Cinnamoon er etter hvert blitt beryktet for kvaliteten på sine hittil rundt 50 liveopptredener, eller, for å sitere Puls’ utsendte etter en konsert på So What, Oslo, høsten 2000: «Believe the hype», en reaksjon som for så vidt også ble delt av Dagbladets utsendte reporter under bandets første opptreden utenlands, på Fritz’ Corner, Stockholm, høsten ’99.

Bandet var også nær ved å stikke av med prisen for beste liveopptreden under So What Awards ’99, hvor en jury bestående av journalister fra riksdekkende radio og aviser valgte blant fem kandidater. Cinnamoon endte opp på annenplass, hakk i hæl på Ricochets.

Cinnamoon har først og fremst valgt å konsentrere seg om sine liveopptredener, og har derfor ikke rukket å gjøre diskografilista så lang. Den består foreløpig kun av EPen «Milk», som bandet ga ut i et begrenset antall ikke lenge etter oppstarten, og som på kort tid oppnådde status som samleobjekt, samt et bidrag på samleskiva «Sement #1» (Sult/Betong), utgitt våren 2000. Seneste utgivelse er debutsingelen «Wax» på Big Dipper Records, og lenger frem i tid er det større ting i gjære.

Cinnamoon består av Joachim Åkerstrøm (gitar, vokal), Arnt O. Andersen (bass), Petter Svee (gitar) og Tom Hoff (trommer & perkusjon). Bandet var også en av kandidatene som Fabelaktiv TV på Hamar plukket ut til sin planlagte dokumentarserie om norske rockgrupper.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev