Backstreet Girls

Backstreet Girls i glass og ramme

I morgen åpner Galleri Tonne i Oslo en fotoutstilling med boogierockerne Backstreet Girls i hovedrollen. Ønsker du en original Backstreet Girls på veggen hjemme, koster fotografiene opp mot 6000 kroner stykket.

Kalender

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

Har du lyst til å ha Backstreet Girls hengende i glass og ramme på veggen? Fram til 6. april er det mulig å bivåne fotoutstillingen «Backstreet Girls: The Silent Side of Rock’n’Roll» i Galleri Tonne i Oslo.

Gallerist Tore Tonne driver til daglig med eldre norsk kunst, men nå har den gamle rockeren i ham trådd fram i lyset. Backstreet Girls-fanen tok i februar kontakt med gruppas plateselskap Face Front, og la fram tanken om en utstilling basert på boogierockerne.

— Tonne ringte meg en uke før releasekonserten for «Tuff Tuff Tuff» 2. mars. Vi tente på ideen og kontaktet fotografene Sven Martin Bjelland og Øystein Nysæther, som tok jævla mange kule bilder under konserten. Vi har prøvd å komme på om noe lignende er gjort før i Norge, men har ikke kommet på noe, sier Frode Øien i Face Front.

Resultatet er blitt en utstilling på 24 bilder. Alle er til salgs, de dyreste er de største bildene på 90 x 65 centimeter. For et av disse blir lommeboka 5000-6000 kroner slankere.

— Vi hadde lyst til å bryte litt med det vi vanligvis gjør, og er spent på responsen, forteller Helena Myklestu i Galleri Tonne.

Backstreet Girls opplever for øvrig en ekte renessanse for tiden. Etter comebackplata på Face Front i 1999, har «jentene» gitt ut en jule-EP, en samleplate på Universal og årets nye album. Gruppa har dessuten spilt konserter nesten hver fredag og lørdag i et halvt år, og lørdagens konsert på Lillehammer var utsolgt lang tid i forveien.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.