Apoptygma Berzerk

Atlantis på Mysen

Atlantisfestivalen kaller seg selv årets friskeste festival, og byr på et bredt spekter av klubbmusikk. Her kommer både utenlandske og norske DJ’er, sammen med live-artister som Echo Image og Apoptygma Berzerk. Dette blir årets store happening for ungdom i Østlandsområdet, lokker arrangørene.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Atlantisfestivalen er en utendørs festival ved Mysen, som satser friskt med fokus på klubbmusikk tre hele dager til ende.

— Vi vil satse på å gjøre dette til en årlig festival i Mysen, hvor vi vil satse på en bred appell, med filmtelt, revytelt, og konsert scene allerede fra neste år, sier arrangørene på sine egne nettsider. – Vi vil gjøre dette til en kultur mønstring for folk i alle aldre, og håper på å bringe noe positivt inn til denne naturskjønne perlen som Salerud Amfi er.

Atlantisfestivalen arrangeres fra 10. til 12. august, og byr på en rekke internasjonalt kjente navn innen den elektronisk baserte musikken. Hovedatraksjonen fredag er den verdenskjente Sasha, som har samarbeidet med bl.a. Madonna, Fatboy Slim og Chemical Brothers, og ofte regnes som verdens mest populære DJ,. Andre notabiliteter ved platespillerne denne kvelden er blant annet Jan Carbon, Ferry Corsten , System F og Hybrid, men også norske DJ’er som Omar, Mada , Morten Sand, Carl E, Luciana og Zenit.

— Vi satser på å samle ca 2000 mennesker hver dag, forteller Atlantis-arrangørene. – Men kapasiteten er stor og hvis det skulle «ta av» på billettsalget, vil vi vurdere å utvide.

På lørdag byr Atlantisfestivalen på DJ’er og artister som Sander Kleinenberg, Hybrid, Olav Basoski , Junkie XL, Sonique, Commie, Man With No Name The Forth, Santos & Prime og Astral Projection, der de sistnevnte regnes som kongene av såkalt goa-trance. Denne dagen blir det også fokus på vanlige konserter, der Fredrikstadbandet Apoptygma Berzerk er det største navnet. Apoptygma Berzerk, som ledes av Stephan Groth, har i mange år vært Norges ledende utøvere innen synth-sjangeren, og har nylig meldt overgang til den nystartede indie-labelen Hard:Drive, som skal samarbeide med Metropolis Records i USA og Canada, og Warner Musics Eastwest-label i Tyskland. Den første utgivelsen på Hard:Drive var ”APBL2000” , som både var en live-CD, en VHS og en DVD fra fjorårets ”Welcome To Easth”-turne.

Et annet interessant norsk navn i synth-sjangeren er Echo Image, som også er fra Fredrikstad. De ga tidligere i år ut albumet ”Compuphonic», og vant nylig også det nokså uhøytidelige Norgesmesterskkapet i Synth, som du kan lese mer om her. Andre norske navn under lørdagens arrangement er Stigma, Elektrond, Zenko, Lemon, Omega, Switch, Mar og EspenK. Det vil i tillegg være et eget telt for nye, dyktige DJ’er i regi av PLUR-gjengen.

På søndag vil det være en mer voksen profil, hvor det vil være fri entrefor de som allerede har løst billett på en av de andre dagene. Det blir jazz og chill out-musikk hele dagen, med navn som DJ Thunda fra Cafe del Mar og Srulik Einhorn fra Israel.

Atlantisfestivalen vil romme to scener, hvorav den ene vil ha 16-årsgrense. Alle vil dermed få muligheten til å se de store artistene. Det vil være en egen teltplass for tilreisende, som vil være inkludert i billettprisen. Sikkerheten skal i følge arangørene være godt ivaretatt med både politi og eget vaktselskap. Det vil være en egen ”fun park” på området, hvor man kan gjøre alt fra å kjøre karusell til å hoppe i strikk eller kjøre ballong. Inngang til dette er også inkludert i billettprisen.

Dagspass koster 300,- i forslag, og 330,- i døren.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.