Y-blokka og Frode Barth (Foto: Nicolay Kjærnet)

Musikalsk protest for Y-blokka

Det er stort engasjement rundt riving av Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo. I dag, 12. mai, skal saken opp i Stortinget. Se og hør musikerne Frode Barth og Sigrid Refsums musiske protest her.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Musiker, komponist og pedagog Frode Barth har i samarbeid med sin elev Sigrid Refsum laget denne låta, som er en protest mot rivningen av Y-blokka.
– Dette er et bidrag og et målrettet dokument fra flere, forteller Frode Barth i en pressemelding; – Rapperen Flexi Aukan, som befant seg i Grensen da det smalt 22. juli og kjente lufttrykket, og sangere fra Bolteløkka jentekor og Yougert-gjengen, som gir både mykhet og trøkk i koret.

Barth er klar i sitt engasjement for å verne Y-blokka:
– At regjeringen og Stortinget lar 22. juli forandre bybildet, er en samfunnsmessig katastrofe jeg ikke aksepterer. Y-blokka er et symbol på et unikt samspill mellom kultur og arkitektur, og kanskje det mest spennende arkitektoniske bygg i nyere tid, sier han.

Barth tror på det umulige, sier han, og er overbevist om at musikk kan berøre sterkt: Den kan forandre mennesker, samfunnet og den verden vi lever i.
– Om denne sangen ikke fører til at Y-blokka får stå, så er det fremdeles sterke krefter med håp om å vinne frem: Oslo kommunes bystyre har appellert til fredning og endret standpunkt i saken, norske Arkitekters Landsforbund, Oslo Arkitektforening og Fortidsminneforeningen har saksøkt staten for å få stoppet rivningen. Saken skal opp i Stortinget 12. mai. Dette er siste mulighet for å synge ut med den stemmen vi har, fortsetter Barth.

Se videoen til låta «Y-blokka» her:

«Y-blokka» er spilt inn i Loco Studios, som ligger i Grubbegata 14 – et annet bygg som vil rives dersom Y-blokka faller.

Medvirkende:
Komposisjon: Frode Barth/Sigrid Refsum
Tekst: Sigrid Refsum /Frode Barth/Flexi Aukan
Arrangement: Frode Barth
Gitar, bass og elektronikk: Frode Barth
Trommer: Erik Lillehagen
Rap: Flexi Aukan
Kor: Bolteløkka Jentekor, Yoghurt gjengen, Frode Barth, Øivind Myrvold og Julie Kleive.
Innspilt i Loco Studios
Lydtekniker: Marius Bergeland
Mastering: Jonas Howden Sjøvaag
Produsent: Frode Barth
Co-produsent Marius Bergeland
Label: Barth Records
Distribusjon: Musikkoperatørene AS

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.