Sylvi Listhaug, Fremskrittspartiet (Foto: stortinget.no)

Frp: Urettferdig når kulturnæring får mer koronastøtte

Listhaug vil stoppe at regjeringa bevilger mer til kultur enn annen næring, i pandemien.

Kalender

– Det som er problemet er at det er urettferdig, disse støtteordningene som er laget. Når det gjelder kulturlivet får de dekket deler av inntektstapet, mens vanlige bedrifter, som har blitt brutalt nedstengt, får dekket de faste kostnadene. Det sier Sylvi Listhaug til NRKs Politisk kvarter. De siste dagene har Frp-nestlederen gått i strupen på kulturminister Abid Raja (V) i NRK og VG.

Listhaug mener regjeringa har forskjellsbehandlet kultursektoren og andre deler av næringslivet under koronapandemien.
– Det har vært en rekke støtteordninger til kulturlivet, alle har vært innom Stortinget. Hvor mange av disse har Frp stemt imot? spør NRK.
– Vi har tatt opp disse tingene i forhandlinger, og sagt at vi synes det er en rar prioritering at man lager så rause ordninger for kulturlivet sammenlignet med andre næringer.
– Hvor mange har dere stemt imot?
– Vi har stemt for dem. Vi har inngått totale forlik med ulike parti.

Nå foreslår Frp å likestille kultursektoren med ordninger for andre i næringslivet. Men de står alene om forslaget i Stortinget. Raja gir Listhaug rett i at kultursektoren har fått høyere dekning enn andre sektorer. Han sier kultur, idrett og frivillighet vil forvitre uten ordningene som er gjeldende i dag.

 

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev