© Runar Sandnes

Breim som knutepunktkandidat

Medan countrymusikkfestivalane i Sjåk, Vinstra og Seljord stiller seg avventande til knutepunktstatus, er den noko mindre konkurrenten Norsk Country Treff i Breim meir entusiastisk.

Kalender

LYTTELUNSJ med Kenneth Karlsson

03/02/2023 Kl. 11.30

Viken

Hanne Tveter & Jorge Vera

03/02/2023 Kl. 21

Oslo

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

— Vi er positive og føler oss bra kvalifisert, seier dagleg leiar i Breim til Dagbladet.
Torsdag 23. september gjekk [link id=66228 title=»kulturminister Anniken Huitfeldt ut i Dagblade»]t og avslørte at ho gjerne vil tildele ein av landet sine countrymusikkfestivalar knutepunktstatus. Dette har ikkje vekt noko særleg entusiasme blant countryfestivalane, sett vekk i frå festivalen i Breim.
Riktige grep
Om ein skal tru Countrykjennarane Tom Skjeklesæter og Kristin Solli er det på ingen måte urealistisk for Breim å ynskje seg knutepunktstatus. I samtale med Dagbladet, trekk begge fram Breim som den klaraste kandidaten. Kristin Solli, som har doktorgrad i countrymusikk, legg også til at festivalen i Breim har tatt riktige kulturpolitiske grep gjennom fleire år.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev