Oslo-Filharmonien (Foto: CF Wesenberg)

Oslo-Filharmonien får Oslo bys kulturpris

Oslo-Filharmonien hedres med kulturprisen for sin over 100-årige innsats for byens kulturliv.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

De fem mottakerne av Oslo bys kunstnerpriser er Samisk Hus, konsertforestillingen «Blokk til blokk», skulptør Inger Sannes, Østensjø barne- og ungdomsteater og Frank Znort Quartet. Selve utdelingen utsettes til over sommeren, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Jubilanten Oslo-Filharmonien mottar Oslo bys kulturpris
Oslo-Filharmonien får Oslo bys kulturpris for sin innsats for byens kulturliv gjennom utallige konserter på ulike arenaer for publikum i alle aldre og sin omfattende turnévirksomhet. Gjennom dette har Oslo-Filharmonien satt Oslo på kartet som kulturby.

Kulturprisen deles årlig ut til en person eller gruppe som gjennom lengre tid har gjort «en særlig fremragende innsats» innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv. Prisen har vært delt ut siden 1966, og består av et diplom og 100 000 kr.

Fem mottakere av Oslo bys kunstnerpriser
Kunstnerprisene deles årlig ut til personer som i det siste eller de seneste årene har gjort «en fremragende innsats innen Oslos kunstliv». Prisene ble opprettet i 1978, og består av et diplom og 50 000 kr.

Mottakerne av Oslo bys kunstnerpriser for 2019 er:

Samisk Hus:
Samisk Hus Oslo tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sin innsats for sin rolle i videreføringen av samisk språk, kultur og samfunnsliv i Oslo.

SPKRBOX ved Cici Henriksen og Jonathan Orellana Castro, Don Martin, Felipe Orellana Castro og Hedda Sandvig for konsertforestillingen «Blokk til blokk»:
Konsertforestillingen «Blokk til blokk» tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for å ha brakt en sentral del av Oslos nyere historie til teaterscenen, med en konsertforestilling som kombinerer høy kunstnerisk kvalitet og bred appell.

Inger Sannes:
Inger Sannes tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sitt omfattende virke som skulptør.

Østensjø barne- og ungdomsteater:
Østensjø barne- og ungdomsteater tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sin rolle som kulturarena og lokal møteplass, hvor barn og unge i bydelen har fått utfolde seg kunstnerisk på tvers av alder og skoletilhørighet gjennom over 25 år.

Frank Znort Quartet:
Frank Znort Quartet tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2019 for sitt langvarige og konstante bidrag til Oslos konsertscene, med sitt eget unike univers av spilleglede og humor.

Utsatt utdeling
Prisene skulle blitt delt ut i Rådhuset i mai av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningsutvalget, Eivor Evenrud, men utdelingen er utsatt til 3. september.

Rekordmange forslag til kandidater
Oslos innbyggere har hatt muligheten til å komme med forslag til kandidater til prisene. I år var det rekordmange forslag – nærmere 100. Kulturprisen og kunstnerprisene tildeles av forretningsutvalget etter innstilling fra kultur- og utdanningsutvalget i Oslo bystyre.

Les de fulle begrunnelsene og annet om prisene på Oslo kommunes hjemmesider.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this