Caroline Eidsten Dahl 2007

Tre vinnere i INTRO-klassisk

For første gang på fire år ble det søndag kåret tre vinnere i Rikskonsertenes INTRO-klassisk-konkurranse under finalen i Håkonshallen i Bergen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Vinnerne er Fredrik Schøyen Sjölin, cello, Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyte, og Anders Nilsson, fiolin.

Juryformann og konsertsjef i Rikskonsertene Helge Skansen uttaler i en pressemelding fra Rikskonsertene følgende om hvorfor det denne gang ble kåret tre vinnere:

— Vi bare konstaterer at unge norske musikere holder et usedvanlig høyt nivå. Juryen hadde som alltid anledning til å kåre tre vinnere, og at det faktisk skjedde i år er et uttrykk for at nivået i år var høyere enn tidligere.

Skansen peker videre på kandidatenes evne til å kommunisere med publikum som helt avgjørende, og legger til:

— INTRO klassisk er et lanseringsprogram som blant annet ønsker å utvikle deltagernes kommunikasjonsevner, og årets tre vinnere har i så måte alle muligheter til å nå veldig langt.

En av vinnerne, Caroline Eidsten Dahl, hadde som første deltager ut anledning til å høre alle de andre fem finalebidragene.

— Alle deltagerne var utrolig flinke, og juryen må ha hatt en veldig vanskelig oppgave. For min del er en slik konkurranse uansett et verdifullt delmål underveis i en læreprosess, sier Eidsten Dahl i pressemeldingen.

Dette sier vinner Fredrik Schøyen Sjölin:

— Man kaster seg med på slike konkurranser blant annet fordi det er viktig å synliggjøre seg. Å vinne blir en hyggelig bonus, men egentlig ikke et hovedmål.

Det er første gang siden 2001 at det har vært strykere med i INTRO-programmet. Blant vinnerne i år finner vi både en cellist og en fiolinist.

— Som fiolinst mener jeg selvsagt at dette var på høy tid, men mest av alt er jeg bare glad og fornøyd på alle tres vegne over utfallet idag, sier Anders Nilsson.

Om INTRO klassisk:
Maks tre vinnere får i en to-årsperiode hjelp til karriereoppbygging av Rikskonsertene, som har samarbeid med en rekke festivaler og konsertarrangører i inn- og utland. I samarbeid med Musikkinformasjonssenteret og Utenriksdepartementet har Rikskonsertene dessuten et opplegg for utenlandslansering av disse musikerne. Rikskonsertene gjennomfører også INTRO-programmer innenfor jazz, folk, og komposisjon.

Dette i følge en pressemelding fra Rikonsertene.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev