Kreml kammerorkester 2007

Kreml à la Carte

Kreml Kammerorkester fra Moskva spiller i Norge – og DU bestemmer programmet!

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Kreml Kammerorkester er i disse dager ute på turné i regi av Rikskonsertene sammen med de norske solistene Kristian Lindberg (klaver) og Tine Thing Helseth (trompet). Det spesielle med denne turneen er at det er publikum selv som skal være med å bestemme programmet.

Via denne nettsiden kan publikum på forhånd være med å stemme frem folkets favorittstykke. Valget står her mellom fem av de mest populære stykkene for strykeorkester. Åpningsstykket og orkesterets hovedstykke skal det stemmes over i konsertsalen. Soliststykket er fastlagt.

På nettsiden er det informasjon om de ulike valgene orkesteret tilbyr, og det er også muligheter for å høre utdrag fra stykkene. Her har også enkelte profilerte navn gitt sine stemmer, og vi sakser fra Åse Klevelands valg:

Åpningsstykke:

Valget faller på Liszts Mefisto-vals, som vi ikke hører så ofte – i hvert fall ikke for strykeorkester. Klaverversjonen er jo et sant fyrverkeri, og jeg har en mistanke om at våre virtuose strykervenner fra Moskva er i stand til å overby den. Hvilken åpning det kan bli!

Folkets favorittstykke:

Ikke noe poeng i å gå over bekken etter vann. Griegs melodier og vakre harmoniseringer, særlig de som Vinje inspirerte ham til, kan måle seg med hva som helst. Min stemme går til vår nasjonalkomponist når det nå går mot slutten av markeringsåret.

Orkesterets hovedstykke:

Her må det bli en av serenadene, men hvilken? Begge er praktfulle verk. Det som avgjør saken for meg, er at det er et russisk orkester vi får besøk av. Altså må vi benytte sjansen til å høre nettopp dem spille Tsjaikovskijs Serenade for strykere.

Følgende turnesteder gjenstår:

16/10: Drammens teater
17/10: Asker kulturhus
18/10: Skien, Ibsenhuset
20/10: Parkteateret, Oslo
21/10: Stavanger konserthus
22/10: Kulturhuset i Suldal
24/10: Ørsta kulturhus

Det er Rikskonsertene som melder om dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev