Caroline Eidsten Dahl 2007

Finalistene til INTRO-klassisk er klare

Seks unge musikere er plukket ut til finalekonserten der det konkurreres om en plass i Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-klassisk. Finalen finner sted under Festspillene i Bergen, 3. juni.

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Sist torsdag konkurrerte tolv unge musikere om en prestisjetung plass i Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-klassisk. Her ble seks av dem plukket ut til finalekonserten som skal avvikles i Håkonshallen søndag 3. juni under Festspillene i Bergen.

De seks musikere som kom videre til finalen er:

— Olav Bakke, klarinett (28 år, Oslo)
— David Coucheron, fiolin (23 år, Nesodden)
— Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyte (26 år, Drammen/Sverige)
— Anders Nilsson, fiolin (23 år, Oslo)
— Sigrun Rogstad Gomnæs, slagverk (29 år, Oslo)
— Fredrik Schøyen Sjölin, fiolin (25 år, Trondheim)

Fjorårets INTRO-vinnere er også invitert til Bergen og skal levere Festspill-konserter i samarbeid med Rikskonsertene. Sopranen Berit Norbakken Solset og pianisten Kristian Lindberg kan oppleves hhv på Troldhaugen den 31. mai kl 1130 og på Siljustøl den 2. juni kl 1500.

INTRO-klassisk
INTRO-klassisk er Rikskonsertenes toårige lanseringsprogram for unge lovende utøvere innenfor klassisk musikk. INTRO-program finnes også for sjangrene folkemusikk og jazz. Rikskonsertene samarbeider med flere av landets fremste musikkformidlingsinstitusjoner om INTRO-klassisk, og vinnerne får gode muligheter til å bli eksponert for publikum, media og musikkbransje gjennom turnéer, festivalopptredener og andre presentasjoner.

Rikskonsertene har lang tradisjon for å hjelpe unge musikere ved begynnelsen av deres karrierer, og både Leif Ove Andsnes, Truls Mørk og Håvard Gimse har mottatt Rikskonsertenes debutstøtte. Blant tidligere INTRO-vinnere finner vi sopranen Eir Inderhaug, som for tiden gjør stor suksess på Göteborgsoperan, og barytonen Johannes Weisser, som høster stor anerkjennelse i Norge og på kontinentet både som opera-, oratorie- og liedsanger.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Fagansvarlig

Norsk jazzforum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev