Siri Torjesen 2007

Svarttrosten på Parkteatret

Søndag er det klart for en ny konsert i serien Vokal +, denne gangen er det fransk kammermusikk på programmet. I tillegg til Siri Torjesen (sopran) og Ellen Ugelvik (klaver) medvirker Hans Josef Groh (cello) og Ingela Øien (fløyte).

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I konsertserien Vokal + presenteres denne gang et eksklusivt fransk kammermusikkprogram. Tre av verkene er komponert på midten av 1920-tallet, mens de to øvrige verkene av Olivier Messiaen er skrevet på 1950-tallet.

Sentralt i programmet står Maurice Ravels «Chansons Madecasses» fra 1926 for stemme, klaver, fløyte og cello. Dette verket er skrevet over Evariste Parny’s franske gjendiktninger av gassiske dikt som ble utgitt i 1787, og skildrer dels en idyllisk tilværelse, men også hvordan de hvite brutalt inntok Madagaskar og tok kontrollen over  øya under koloniseringen. Verket blir ikke ofte fremført på våre breddegrader.

Kveldens kvartett fremfører også tre av stykkene til Olivier Messiaen, bl.a. «Trois mélodies» fra 1929, som er de første sangene Messiaen komponerte etter at han var uteksaminert fra Musikkonservatoriet i Paris.

Konserten åpnes med Albert Roussels duo for fløyte og sopran, skrevet over tekster av den franske dikteren Pierre de Ronsard (1524- 1585). Ronsard skrev en rekke sonetter, og var en av stifterne av den litterære gruppen Pleiaden. Han regnes også som en viktig fornyer av det franske språket.

Om utøverne

Siri Torjesen, sopran, har en bred internasjonal karriere med fokus på det 20.århundres repertoar. Hun har tolket musikk av ledende komponister over hele Europa og gjort en rekke radio- og TV-opptredener, plateinnspillinger og konserter, i tillegg til sceniske produksjoner.

Ellen Ugelvik, klaver, er utdannet ved Konservatoriet i Amsterdam, Musikkhøyskolen i Leipzig og Griegakademiet i Bergen med Håkon Austbø, Steffen Schleiermacher og Einar Røttingen som veiledere. Ugelvik har spesialisert seg på fremføring av samtidsmusikk.

Hans Josef Groh, cellist i Oslo Filharmonien, og spiller også fast i Oslo Sinfonietta. Han er en allsidig musiker med en genuin interesse for kammermusikk, og har også opptrådt som solist ved en rekke anledninger.

Ingela Øien, fløytist i Bergens Filharmoniske Orkester, og har også vært medlem av Bit20Ensemble siden starten i 1989 og frem til i dag. Hun har medvirket ved utallige konserter både som solist og kammermusiker

Søndag 15. april på Parkteatret Scene

dørene åpner kl 19.00, starter 19.30

CC: 120,- /200,- (+ billettavgift)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev