ea86454e-ac64-494a-bf18-e26b71694046

Stor suksess for Bergen Filharmoniske Orkester og Ylvis

Hele 11.500 publikummere besøkte de 8 konsertene som Bergen Filharmoniske Orkester og revybrødrene Ylvis har turnert med i Norge i det siste ukene. Blandingen av klassiske svisker og ungdommelige spillopper har samlet fulle hus i Bergen, Oslo, Stavanger, Leirvik og Førde.

Kalender

For å få inn alle som ville oppleve den uvanlige samarbeidskonstellasjonen måtte man arrangere ekstrakonserter både i Bergen, Stavanger og Leirvik, og et flertall av publikummerne var ungdom som ellers ikke renner ned dørstokkene når Beethoven, Stravinskij og Geirr Tveitt står programmet.

Kritikernes dom var også gjennomgående positiv. Bergens Tidende slo fast at kombinasjonen Ylvis og BFO var oppskriften på en suksess: «Sammen er Ylvis og BFO dynamitt!».

Stavanger Aftenblad ga orkesteret ros for et dristig crossover-prosjekt under tittelen «Ylvis – flyter på sjarm og orkester-schwung.». I Førde hvor 2000 mennesker fylte idrettshallen, slo avisa Firda på lederplass fast at denne typen konsert «er nøkkelen til å nå nye publikumsgrupper og reise ein ny konserttradisjon. Dette er ikkje ein måte å forflate den klassiske musikken på, det er å ta bort det finkulturelle gravalvoret og åpne dørene for folk som elles ville snu Grieg og Mozart ryggen.» Avisen trodde også at samarbeidet med Bergen Filharmoniske Orkester ville blir en vitamininnsprøytning for fylkets eget musikkliv.

BFO har forøvrig satt ny publikumsrekord for sesongstart. Nærmere 17.000 publikummere har hørt orkesteret siden sesongens første konsert 15. august.

– Vi har satset på produksjoner for å nå et nytt publikum, og kan bare konstatere at det har gått over all forventning, sier direktør Lorentz Reitan i en pressemelding.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev