Bergjlot Jonsdottir

Ap lover millioner til Bergen

Arbeiderpartiets forslag til statsbudsjett lekker som en sil rett før valgdagen. Bergens Tidende kan avsløre at kulturminister Ellen Horn lover økt støtte til Festspillene i Bergen, Bergen Filharmoniske Orkester (BFO), Vest Norges Opera og Carte Blanche. Bergljót Jónsdóttir (bildet) får mye skryt av kulturministeren.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Om det er desperasjon eller godvilje som er årsaken, skal vi ikke spå, men kulturminister Ellen Horn kunne love både det ene og det andre da hun besøkte Bergen i går.

Tre millioner kroner ekstra til Festspillene, to nye stillinger til BFO, 1,4 millioner til Vest Norges Opera, 1,1 millioner til Carte Blanche – Horn kunne love en skikkelig bergenspakke dersom Arbeiderpartiet blir sittende med makta etter mandagens valg.

I tillegg til dette får Den Nationale Scene en halv million ekstra til tiltak som teatersjef Morten Borgersen vil sette i gang, og Vestnorsk Jazzsenter kan regne med en påplussing på 256.000 kroner som ledd i en plan for å løfte hele jazzfeltet. Og i 2005 tenker kulturministeren seg at Bergen Kunstmuseum skal få 18 millioner kroner til byggetrinn to, skriver Bergens Tidende.

Horn er spesielt imponert over Festspillene i Bergen som neste år arrangeres for femtiende gang.

— Jeg er meget imponert over Bergljót Jónsdóttirs stayerevne og trassige, insisterende stil. Hun har gjort Festspillene til et evenement som provoserer, gleder og fryder, og som skaper det uventede hver eneste gang. En slik kapasitet er det viktig å støtte, sier Horn

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev