Birgitte Stærnes

Stærnes og Bratlie i Wigmore Hall

Siden CD-debuten med musikk av den Kongsbergfødte komponisten Christian Sinding, har fiolinisten Birgitte Stærnes og pianisten Jorunn Marie Bratlie spilt en rekke konserter med nettopp denne komponisten på dette repertoaret. Nå skal de presentere seg selv og sin musikk i ærverdige Wigmore Hall i London.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Med støtte fra Utenriksdepartementet, offentlige fond, Buskerud Fylkeskommune, skal de to profilerte Buskerud-utøverne opptre kammermusikkens Mekka, ærverdige Wigmore Hall i London, heter det i pressemeldingen Ballade har mottatt.

— Konserten finner sted fredag 2 mai, og det var først og fremst musikkens kvalitet og tolkningene på CD-innspillingen som gjorde at Wigmore Hall ryddet plass for konserten. Det er absolutt ikke lett å få innpass i Wigmore Halls konsertprogram, fremheves det i forbindelse med begivenheten.

I samarbeidet er også ambassaden i London involvert.

Før London-konserten spiller Stærnes og Bratlie konsertprogrammet i Harmoniens Konsertsal, Drammen, og i Asker, Østenstad kirke, 9 april. På programmet står da Griegs Sonate i G-dur, Richard Strauss Sonate i Ess-dur, og selvfølgelig Christian Sinding, den store Suite i a-moll op. 10, samt Romance op. 9 og Preludie.

Christian Sinding blir slik sett i sammenheng med sin egen samtid, og utvalget av stykker viser den rike bredden og variasjonen i hans komposisjon.Norsk og europeisk romantikk, vakkert, brusende og storslått. Edvard Griegs 2 sonate er ikke så velkjent som nr. 3 i c-moll, men er hans mest nasjonalromantiske verk i denne genren. Richard Strauss var Sindings store forbilde og inspirasjonskilde, og hans store sonate i Ess-dur er på mange måter en av den tyske senromantikkens søyler.

Birgitte Stærnes og Jorunn Marie Bratlie har tidligere høstet mange gode kritikker for sine konserter og sin CD-innspilling. BStærnes har de siste år gjort seg bemerket med en rekke kritiker-roste CD-utgivelser, der den siste CDen med nykomponert musikk av Terje Rypdal, og samspill med Iver Kleive, ble belønnet med høye terningkast.

Etter Wigmore Hall skal Stærnes til Bergen, hvor hun skal spille konsert med Iver Kleive på årets Nattjazz under de årlige festspillene. Hun er ellers 1.pris vinner fra Rotterdam internasjonale fiolinkonkurranse.

Jorunn Marie Bratlie har i en årrekke vært hyppig gjest på landets festspill, og har også vært yngste solist under Festspillende i Bergen. En stor merittliste når det gjelder konserter når et foreløpig høydepunkt i Wigmore Hall. De siste årene har det vært et kammermusikalsk fokus hos Jorunn Marie Bratlie, som er en av de mest etterspurte akkompagnatører og medspillere i Norge i dag.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev