Birgitte Stærnes

Heder til Stærnes og Bratlie i Brighton

Fiolinisten Birgitte Stærnes og pianisten Jorunn Marie Bratlie får gode tilbakemeldinger etter en konsert i Brighton. Kritiker Mike Howard skriver at de to nesten har en utenomjordisk kommunikasjon, og at de spiller noe av den mest gripende musikken han har hørt så langt på årets Brighton Festival. Han er også begeistret for sitt første bekjentskap med Christian Sindings musikk.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Brighton Festival arrangeres årlig, og årets utgave er den 38. i rekken. Festivalen har etablert seg som en av de mest prestisjefylte kunstfestivalene i Storbritannia etter Edinburgh-festivalen.

Birgitte Stærnes debuterte i Oslo i 1991. Da hadde hun allerede vunnet førstepris i Rotterdam internasjonale fiolinkonkurranse. Hun har studert med professor Isaac Shuldman. Så vel hennes debutkonsert i 1991 som diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i 1996 høstet superlativer, og i mai ifjor debuterte hun i Wigmore Hall til strålende kritikker. Hennes debut-CD med verk av Christian Sinding, spilt inn med Jorunn Marie Bratlie ved pianoet, ble også varmt mottatt. Stærnes har også utgitt en CD med musikk av komponisten Terje Rypdal og spiller i duoen A Corda sammen med gitaristen Martin Haug.

Jorunn Marie Bratlie er førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole.

“De to gav publikum noe av den fineste romantiske musikken, ikke minst i Edvard Griegs sonate nr. 2 i G-dur, en tolkning av en komponist i det skandinaviske kjernerepertoaret som virkelig treffer, “ skriver Howard. “Musikerne maktet å mane frem inntrykk av mektige norske landskap.»

Howard er spesielt imponert over Stærnes’ og Bratlies tolkning av Sindings suite, et verk han aldri har hørt før. ”Sinding var samtidig med Grieg og fortjener, hvis dette stykket er representativt for hva han skapte, en mye større utbredelse, som en viktig senromantisk stemme,” skriver Howard.

Stærnes og Bratlie avsluttet konserten med Beethovens Vårsonate, som Howard sier ble framført med skjørhet, men samtidig med fast hånd, og han mener duoen har en glitrende framtid foran seg.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev