Ragnhild Berstad

SSO med dansk klassiker og nytt norsk verk

Et nytt norsk verk for strykeorkester ser dagens lys torsdag 18. september. Komponisten Ragnhild Berstad har på oppdrag fra Stavanger Symfoniorkester skrevet stykket «Cresco», der en mikrofonforsterket strykekvartett settes opp mot resten av strykerne. Som kontrast til denne urframføringen spiller orkesteret også en av de mest kjente verkene fra fløytelitteraturen, nemlig Carl Nielsens fløytekonsert, med en meget internasjonalt anerkjent musiker, Jacques Zoon, som solist.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

En annen stor nordisk komponist, Jean Sibelius, er representert i torsdagens program med tonediktet «Tuonelas svane» fra suiten om Lämminkainen. Konserten avsluttes med symfoni nr 9 av Sjostakovitsj, en av komponistens mest spøkefulle og livlige symfonier. Til å lede denne konserten har orkesteret fått den unge kinesiske dirigenten Lü Jia, for tiden sjef i Norrköping Symfoniorkester. Han har allerede gjort en stor internasjonal karriere og har bl.a. dirigert orkestre som Chicago Symphony, Gewandhaus-orkesteret i Leipzig, Bamberger Symfoniker og filharmonien i både Stockholm og Oslo.

I alt er det sytten konserter i Hovedserien og seks konserter i Klassikerserien som SSO tilbyr sine abonnenter gjennom sesongen som nå starter. Her vil Susanna Mälkki og Philippe Herreweghe bli gjennomgangsfigurer, med en rekke andre kjente internasjonale gjesteartister i tillegg. Dirigentene Frans Brüggen og Alexander Dmitriev, som var ledere for orkesteret i en årrekke, er blant dem som vil gjeste orkesteret i løpet av sesongen.

SSO sier seg videre glad for å kunne presentere Sigurd Slåttebrekk som solist igjen, etter mange års fravær fra konsertsalen. Han skal spille Ravels klaverkonsert i G-dur i juni neste år. Det var samme komponist som Slåttebrekk presenterte på sin første CD som han vant Spelemannspris for i 1997.

Blant mange høydepunkter i sesongen trekker Stavanger Symfoniorkester selv frem fremføringen av Haydns oratorium «Skapelsen» under ledelse av dirigenten Philippe Herreweghe. Her vil hans eget verdensberømte kor fra Belgia, Collegium Vocale, Gent og tre av hans favorittsangere delta sammen med SSO. Denne begivenheten får også publikum i Oslo og Stockholm glede av i slutten av november.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev