SISU 2006

SISU spiller Rolf Wallin og Lars Myrvoll

Neste uke legger slagverktrioen SISU ut på Rikskonsertene-turné med komponist Rolf Wallins musikk i bagasjen, og med selskap av Lars Myrvoll.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

På utvalgte steder er komponisten Rolf Wallin selv med på scenen, med elektronikk og datamaskin. Turneen består av ni konserter, og lokalene spenner fra gamle fabrikkhaller, teater og konserthus.

– Vi ønsker å bringe inn et yngre publikum til konsertsalene, og er vi riktig heldige, klarer vi også å bygge noen nye musikalske broer, sier produsent i Rikskonsertene, Alexander Rishaug om prosjektet.

Lekent, ujålete og slagkraftig

Det finske ordet ”sisu” betyr utholdenhet, iherdighet og innsatsvilje, betegnende for slagverktrioen som har produsert og turnert konserter og forestillinger siden 1993. Med utgangspunkt i samtidsmusikken har SISU utfordret sjangerkonvensjonene gjennom hele karrieren. SISU formidler udiskutabel spilleglede, enten de framfører klassiske samtidsverk eller slagere fra popkulturen. SISU består av slagverkerne Tomas Nilsson, Bjørn Skansen og Marius Søbye.

Rolf Wallin regnes som en av Nordens ledende komponister, og en av Norges mest spilte. Han spilles til enhver tid mye også rundt om i verden, på festivaler, i konserthus og på klubber. Han har bakgrunn fra eksperimentell rock og jazz, noe han gjerne trekker inn i sitt arbeid og i sin holdning til samtidsmusikksegmentet.

Mange påpeker at Wallins kreative bruk av slagverket har gitt det en ny rolle i norsk og europeisk samtidsmusikk, og hans internasjonale ry resulterer i stadig flere bestillingsverk og konserter. Wallin har vært festspillkomponist og hatt store roller på toneangivende festivaler, blant annet under Festspillene i Bergen i 2000, på Nordland Musikkfestuke i Bodø 2007 og på Trondheim Kammermusikkfestival i 2008.

Uredde og nysgjerrige

Lars Myrvoll vil spille et solo-sett i forkant av SISUs konsert. Myrvoll har uttalt at hans aller første interesse for musikk ble vekket av en eldre barnevakt som fôret ham med Kiss på ettermiddagstid. Uttrykket Myrvoll har jobbet frem er et godt stykke fra glam-heavyrockerne i Kiss, der han leker seg med elementer av elektronisk lyd, samtidsmusikk og improvisasjon, og viser publikum en skjør, men presis lydverden.

— Lars Myrvoll operer i grenselandet mellom høykultur og lavkultur. Ved å kombinere elementer av ambient, elektronika, støy og samtidsmusikk nærmer han seg den akademiske musikken. Med en leken og nysgjerrig holdning utforsker han det soniske feltet, uten å dømme eller forkaste. Med foten trygt plassert i popdammen er Myrvoll en musikalsk nomade på stadig leting etter rent vann, sier Rishaug.

Turnérute

22.04 Oslo, Gamle Logen – med Rolf Wallin
23.04 Trondheim, Olavshallen
24.04 Bergen – Avgarde, Landmark
25.04 Stavanger, Tou Scene
26.04 Fredrikstad, Kulturhuset Blå Grotte
29.04 Tromsø, KulturHuset – med Rolf Wallin
30.04 Bodø, Kulturhuset – med Rolf Wallin
02.05 Larvik, Musikkens venner – Mekken, med Rolf Wallin
03.05 Kristiansand, Ny musikk – Agder Teater, med Rolf Wallin

Det er Rikskonsertene som melder dette.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev