Albatrosh 08/Foto: Norsk Jazzforum/Ann Iren Ødeby

Albatrosh videre til finalen

Under jazzintrokonserten på Vossajazz ble det klart at Albatrosh går videre til finalen på Moldejazz

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

– Bandet fremstår som originale og presenterer sitt materiale med stor modenhet, og vi har store forventninger til deres bidrag i finalen på Moldejazz, sier juryleder Tore Flesjø i en pressemelding.

Albatrosh er en duo som springer ut i fra et mangeårig samarbeid mellom Eyolf Dale og André Roligheten. Duoen spiller improvisert musikk med basis i egne komposisjoner der spontanitet og energi trer frem som viktige elementer. Albatrosh henter inspirasjon fra all tenkelig musikk, men er særlig opptatt av krysninger mellom moderne klassisk og jazz. Roligheten og Dale går henholdsvis 3. år på Jazzlinja i Trondheim og Oslo, og begge er aktive i mange ulike konstellasjoner.

Norsk jazzforum, Rikskonsertene og fem av landets største jazzfestivaler står bak Jazzintro, som er et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. Åtte band vil i 2008 få muligheten til å vise seg fram på noen av landets største jazzfestivaler, og gjennom finalen på MoldeJazz i juli utroper en fagjury et av bandene til Årets unge jazzmusikere. Dette bandet vil de neste to årene få en lanseringspakke fra Rikskonsertene til en verdi av flere hundre tusen kroner. Lanserings-pakken inkluderer blant annet flere festivaljobber og Norgesturné, samt muligheter for skolekonsertturné, utenlandskonserter og benyttelse av Rikskonsertenes digitale produksjons- og redigeringsstudio.

På bakgrunn av innsendte søknader og demo-materiale har en fagjury med profesjonelle jazzmusikere plukket ut åtte band til å delta i lanseringsprogrammet i 2008. Hvert band vil holde én konsert på en av de fire samarbeids­festivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival) våren / sommeren 2008. På hver av de fire festivalene velges det ut ett band som deltar i finalespill under MoldeJazz. Ett av de fire bandene vil samme kveld som finalen bli utropt til Årets unge jazzmusikere 2008. Dette bandet lanseres de påfølgende to år med blant annet en landsomfattende turné høsten 2008 og våren 2009. Turneen legges av Rikskonsertene i samarbeid med Norsk jazzforum.

Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004) og Puma (2006).

Neste konsert i Jazzintro er på MaiJazz i Stavanger 10. mai.

Det er Norsk Jazzforum som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev