Legopulver

Jakten på Årets unge jazzmusikere er i gang

Åtte band er håndplukket av en jury til Jazzintro 2008, og disse vil konkurrere i innledende runder på norske jazzfestivaler hele våren.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norsk jazzforum, Rikskonsertene og fem av landets største jazzfestivaler står bak Jazzintro, som er et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere.

Åtte band vil i 2008 få muligheten til å vise seg fram på noen av landets største jazzfestivaler, og gjennom finalen på MoldeJazz i juli utroper en fagjury et av bandene til Årets unge jazzmusikere. Dette bandet vil de neste to årene få en lanseringspakke fra Rikskonsertene til en verdi av flere hundre tusen kroner. Lanseringspakken inkluderer blant annet flere festivaljobber og Norgesturné, samt muligheter for skolekonsertturné, utenlandskonserter og benyttelse av Rikskonsertenes digitale produksjons- og redigeringsstudio.

På bakgrunn av innsendte søknader og demo-materiale har en fagjury med profesjonelle jazzmusikere plukket ut åtte band til å delta i lanseringsprogrammet i 2008. Hvert band vil holde én konsert på en av de fire samarbeids­festivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival) våren / sommeren 2008. På hver av de fire festivalene velges det ut ett band som deltar i finalespill under MoldeJazz. Ett av de fire bandene vil samme kveld som finalen bli utropt til Årets unge jazzmusikere 2008. Dette bandet lanseres de påfølgende to år med blant annet en landsomfattende turné høsten 2008 og våren 2009. Turneen legges av Rikskonsertene i samarbeid med Norsk jazzforum.

Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), Ra (2000), Solid! (2002), In the Country (2004) og Puma (2006).

Følgende band deltar i Jazzintro 2008:

Vossa Jazz søndag 16. mars

Albatrosh
André Roligheten (Skien) – saksofon, Eyolf Dale (Skien) – piano.
Albatrosh er en duo som springer ut i fra et mangeårig samarbeid mellom Dale og Roligheten.
Duoen spiller improvisert musikk med basis i egne komposisjoner der spontanitet og energi trer frem som viktige elementer. Albatrosh henter inspirasjon fra all tenkelig musikk, men er særlig opptatt av krysninger mellom moderne klassisk og jazz. Roligheten og Dale går henholdsvis 3. år på Jazzlinja i Trondheim og Oslo, og begge er svært aktive i mange ulike konstellasjoner.

Legopulver (bildet)
Martin Borg (Oslo) – gitar, Jo Fougner Skaansar (Lillehammer) – kontrabass, Andreas Evjen Håkestad (Bodø) – trommer.
Legopulver har sitt utspring i jazzlinja i Trondheim der musikerne møttes og startet bandet for tre år siden. Bandet formidler tradisjonell energisk jazzmusikk, både lavmælt og med trøkk, og samspillet i trioen gjør musikken livfull og aktuell. Legopulver er et konsept der alle musikerne er likestilte og sammen lager et flettverk av musikalske linjer. Musikerne har en alder fra 23 til 28 år, og gav i 2007 ut sin første plate.

MaiJazz lørdag 10. mai

Aphrodisiac
Anja Eline Skybakmoen (Trondheim) – vokal, Svein Magnus Furu (Oslo) – saksofon, Magnus Soltvedt Wiik (Trondheim) – gitar, Adrian Fiskum Myhr (Trondheim) -bass, Tore Sandbakken – trommer.
Aphrodisiac kom sammen etter en vellykket konsert under Moldejazz, og har siden spilt flere konserter sammen. Det har vært et mål for bandet å kunne fremstå som et helstøpt band med originale låter og utradisjonelle arrangementer, og å integrere improvisasjon uten at det skal fremstå som kunstig. Aphrodisiac ønsker å utnytte yterpunktene i ensemblet, og jobber mye med å instrumentere musikken på uvanlige måter.

REVOLVER!
Kim Johannesen (Asker) – gitar, Fredrik Kirkevold (Kolbotn) – trommer.
REVOLVER! Er en ung kompromissløs improvisasjonsduo fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Jazzlinja i Trondheim. De to musikerne har spilt sammen i forskjellige konstellasjoner i flere år, og har etter hvert opparbeidet et tett samspill. Duoen kan sees på som en slags lekegrind for begge musikerne, der de kan utfolde seg med sine personlige uttrykk, eksperimentere og utvikle nytt materiale gjennom improvisasjon. Musikken varierer fra den vareste lille summing til enorme krafteksplosjoner, og blir alltid fremført med lydhør kommunikasjon og innlevelse.

Nattjazz onsdag 28. mai

Post
Hanne Kolstø (Kristiansand) – vokal/gitar, Haldor Røyne (Kristiansand) – gitar, Ole Bjørn Talstad (Kristiansand) – tangenter, Andreas S. Løwe (Oslo) – tangenter.
Post ble startet i Kristiansand våren 2006, og beskriver seg selv som to keyboardister med selektiv amnesia, ei jente med låter på en kassettspiller, og en gitarist som limer disse sammen til et resultat som blir vennlig, vill og vakker elektronisk skranglepop. Sammen jakter bandet på den perfekte melodi. Fra et komplett kaos, et virvar av bokser, mange kabler og et knallrødt lekepiano skapes flotte poplåter med elementer fra jazz og elektronika.

Carand’ache
André Roligheten (Skien) – saksofon, Kristoffer Lo (Vestby) – tuba, Jon Rune Strøm (Otterøya) – kontrabass, Tollef Østvang (Os i Østerdalen) – trommer.
Carand’ache er en kvartett med utspring fra jazzlinja i Trondheim. Med sin litt uvanlige besetning bestående av saksofon, tuba, kontrabass og trommer har de skapt et særegent og vakkert uttrykk. Kvartetten spiller egenkomponert materiale i grenselandet mellom pop/rock og fri improvisert musikk, men referansene til nyere klassisk musikk er også klare.

Kongsberg jazzfestival fredag 4. juli

Autronic
André Roligheten (Skien) – saksofon, Espen Bjarnar (Trondheim) – gitar, Jon Rune Strøm (Otterøya) – kontrabass, Trond Bersu (Trondheim) – trommer.
Autronic er en kvartett bestående av studenter fra jazzlinja i Trondheim. Bandet spiller energisk musikk forankret i 60- og 70-tallets frijazztradisjon, og det legges stor vekt på improvisasjon over både løse og faste komposisjoner skrevet av bandets medlemmer. Blant bandets referanser finner vi Ornette Coleman, Don Cherry og Lennie Tristano.

Flux
Per Arne Ferner (Oslo) – gitar, Simon Linnert – piano, Mikkel Breck – fløyte, Jesper Thorn – kontrabass, Marc Lohr – trommer.
Flux består av jazzstudenter fra det rytmiske musikkonservatoriet i København, med Per Arne Ferner i spissen, og med sin noe uvanlige instrumentering er Flux et spennende bekjentskap hvor de gjennom åpne lydlandskap utnytter instrumentenes fulle potensial. Flux spiller egenkomponerte låter, og improviserer over musikkens naturlige harmoni og dynamikk. Bandet henter inspirasjon fra blant andre Jaga Jazzist, Motif og Brad Mehldau Trio.

Det er Norsk jazzforum som melder dette.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev