Jon Larsen, 2007 (Foto: Ann Iren Ødeby/Jazznytt)

Jon Larsen er tildelt Buddy-prisen for 2007

Gitarist Jon Larsen mottok Buddy-prisen tirsdag kveld.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Jon Larsen er gitarist og komponist i det internasjonalt kjente stringswingbandet Hot Club de Norvège. De har holdt det gående siden 1980 med utallige konserter i inn- og utland, et tjuetalls plater og flere Spellemannsnominasjoner. Jon Larsen startet opp plateselskapet Hot Club Records i 1982, og han har også stått for årlige ”Django-festivaler” i Oslo i over to tiår.

Med Buddy-prisen følger en statuett av den legendariske trompeteren Buddy Bolden gjenskapt av billedkunstneren Lise Frogg, 50.000 kroner fra Norsk jazzforum samt en flyreise for 2 personer med SASBraathens til en fritt valgt destinasjon i Europa.

Styret i Norsk jazzforum sier i sin begrunnelse for tildelingen:

Buddyprisvinneren for 2007 har vært en aktiv musiker og en markant aktør i det norske jazzmiljøet i snart 30 år. Prisvinneren har utmerket seg som soloutøver på sitt instrument, men er kanskje enda bedre kjent som en sterk og inkluderende bandleder. Hans spesielle evner til å oppdage nye talenter og trekke til seg markante gjesteartister har hatt stor betydning for utviklingen stilretningen stringswing. Hans uttallige initiativ og hans åpenhet i valg av arenaer, har hatt betydning for stilartens aksept og popularitet.

Som formidler så prisvinneren tidlig viktigheten av å spille på flere områder for å nå ut. Etablering av eget plateselskap med internasjonal distribusjon kom allerede i 1982. To år før dette satte han i gang en levedyktig festival dedikert til forbildet Django Reinardt som har vært en stor inspirasjon innenfor stringswingtradisjonen.

De siste ti årene har han utviklet repertoar og samspill med strykekvartetter, kammerorkestre og har nå sist hatt internasjonal suksess med nye verker og oppførelse med symfoniorkester basert nettopp på stringswingtradisjonen. At han i det også har innledet samarbeide med Frank Zappas tidligere musikerkolleger og har blitt hekta på nok et prosjekt som han entusiastisk fører framover forteller om energi, kapasitet og innlevelse som vi alle bare i ærbødighet kan glede oss over.

I dag spiller han en av de sjeldne konsertene i Oslo-området, som en del av en omfattende nasjonal og internasjonal turne denne seinhøsten. Den alltid like blide og glade musikant, komponist, orkesterleder, festivalsjef og platedirektør med navnet Jon Larsen.

Om Buddy-prisen

Buddyprisen – norsk jazz høyeste utmerkelse ble innstiftet av Norsk Jazzforbund i 1956. Siden starten har 44 musikere mottatt prisen. Buddy tildeles en musiker som både har utmerket seg som en fremragende utøver på sitt instrument og samtidig har betydd mye som pådriver for å bedre jazzens utbredelse og kjennskapen til musikkformen. Med Buddy-prisen følger en statuett av den legendariske trompeteren Buddy Bolden gjenskapt av billedkunstneren Lise Frogg, 50.000 kroner fra Norsk jazzforum samt en flyreise for 2 personer med SASBraathens til en fritt valgt destinasjon i Europa.

Les mer om Jon Larsen her.

Det er Norsk Jazzforum som melder dette.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev