Jon Larsen: Kunst-collage fra 70-tallet

Jon Larsen søker egne bilder

I anledning det store intervjuet med Jon Larsen som vi bringer videre fra Jazznytt i dag, vil vi også minne om at Jon Larsen har bakgrunn som en svært dugelig tegner og maler. Nå skal det lages en bok med bildene hans, men mange av dem er med årene spredt for mange vinder. Nå etterlyser Larsen folk som kan sitte på gamle malerier, tegninger og akvareller.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Jeg var jo aktiv billedkunstner før musikken tok meg, og hadde separatutstillinger hvert eneste år fra 1976 – 1996, pluss Høstutstillinger, Østlandsutstillinger, etc, men de aller, aller fleste bildene ble gitt bort til venner og bekjente. Nå prøver jeg å spore opp flest mulig for om mulig å få avfotografert dem, og kanskje få dem med i den kommende boka, sier Jon Larsen i en presonlig henvendelse.

Om Ballades lesere kanskje sitter et bilde, en liten blyanttegning – eller kjenner noen som har det – ser Larsen svært gjerne at man tar kontakt.

— Alt har interesse! Så folk må gjerne ta gjerne kontakt om de vet noe, så skal vi prøve å premiere innsatsen litt, sier Larsen, som også ser etter fotografier fra utstillingsåpninger, atelieret og lignende.

Det er flere tusen tegninger og akvareller som er tilsynelatende «sporløst forsvunnet», pluss en god del malerier.

— Forhåpentlig vil folk synes det er litt morsomt å leke detektiv også, sier Larsen, som også kan fortelle at det i tillegg til boken blir et web-galleri.

— Noen har nølt med å ta kontakt, fordi bilder er blitt beskadiget, eller liknende, men blås i dét … Dette er et dokumentarprosjekt – vi avfotograferer bildene som de er. Og har noen kjennskap til bilder som er gått tapt, er det også interessant!

Henvendelser kan sendes til jon.larsen@chello.no.

Denne helgen er hovedpersonen sikkert mest opptatt med dette årets utgave av Djangofestivalen, som går av stabelen på Cosmopolite i Oslo 26. og 27. januar.

Djangofestivalen er som kjent et årlig høydepunkt for alle med fot for stringswing. I samarbeid med Cosmopolite og HotClub Records serveres det nok en gang artister fra øverste hylle, fra både inn- og utland. Nytt av året er det at Belleville åpner for jam etter konsertslutt på Cosmopolite.

Hele programmet kan alle interesserte studere nærmere her og her.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev