Trombone

Resultater fra NM for Solister og Ensembler

29. april ble NM for Solister og Ensembler og Nordisk solistkonkurranse arrangert ved Norges Musikkhøgskole i regi av Norges Musikkorps Forbund. Blant vinnerne var Erlend Aagaard-Nilsen, saksofonkvartetten fra Norges musikkhøgskole og Alica Tserkovnaja.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Lørdag ble det 27. NM og den andre Nordiske solistkonkurranse gjennomført på Norges musikkhøgskole.

NM for Solister og Ensembler
I NM for Solister og Ensembler fikk trompetisten Erlend Aagaard-Nilsen fra Manger prisen for solister, åpen klasse, og saksofonkvartetten fra Norges musikkhøgskole vant NM for NM for ensembler, åpen klasse

I klasse 2 for solister vant Sebastian Haukås fra Bergen og i klasse 1 Torstein Åvar Sollien også fra Bergen. I ensebleklassene vant saksofonkvartetten ”Aqva” fra Asker klasse 2 og Norhordaland slagverksensemble klasse 1.

36 solister og 23 ensembler i seks klasser var tatt ut til finalen. Til sammen var det sendt inn 115 innspillinger til kvalifisering, hvorav 59 fikk plass i finalen.

Nordisk solistkonkurranse
Fløytisten Alica Tserkovnaja fra Sverige vant den nordisk solistkonkurransen. Ole-Henrik Mohn Pettersen og Marie Solum Gran fra Norge kom på henholdsvis 2. og 3. plass. Mohn Pettersen og Gran er forøvrig henholdsvis vinner av og nr 2 i NM for solister og ensembler åpen klasse i 2005.

Syv deltakere fra Norge, Island, Danmark og Sverige var med i kvalifiseringsrunden fredag 28. april, tre av disse gikk finale lørdag kveld. Vinneren fikk tilbud om solistoppdrag med Marinens Musikkår i Karlskrona, Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København og konsert i Norge. Turneen gjennomføres høsten 2006.

Dommere var Bjørn Kruse (N), Peter Harbeck (DK) og Ingemar Roos (S)

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev