Trombone

Resultater fra NM for Solister og Ensembler

29. april ble NM for Solister og Ensembler og Nordisk solistkonkurranse arrangert ved Norges Musikkhøgskole i regi av Norges Musikkorps Forbund. Blant vinnerne var Erlend Aagaard-Nilsen, saksofonkvartetten fra Norges musikkhøgskole og Alica Tserkovnaja.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lørdag ble det 27. NM og den andre Nordiske solistkonkurranse gjennomført på Norges musikkhøgskole.

NM for Solister og Ensembler
I NM for Solister og Ensembler fikk trompetisten Erlend Aagaard-Nilsen fra Manger prisen for solister, åpen klasse, og saksofonkvartetten fra Norges musikkhøgskole vant NM for NM for ensembler, åpen klasse

I klasse 2 for solister vant Sebastian Haukås fra Bergen og i klasse 1 Torstein Åvar Sollien også fra Bergen. I ensebleklassene vant saksofonkvartetten ”Aqva” fra Asker klasse 2 og Norhordaland slagverksensemble klasse 1.

36 solister og 23 ensembler i seks klasser var tatt ut til finalen. Til sammen var det sendt inn 115 innspillinger til kvalifisering, hvorav 59 fikk plass i finalen.

Nordisk solistkonkurranse
Fløytisten Alica Tserkovnaja fra Sverige vant den nordisk solistkonkurransen. Ole-Henrik Mohn Pettersen og Marie Solum Gran fra Norge kom på henholdsvis 2. og 3. plass. Mohn Pettersen og Gran er forøvrig henholdsvis vinner av og nr 2 i NM for solister og ensembler åpen klasse i 2005.

Syv deltakere fra Norge, Island, Danmark og Sverige var med i kvalifiseringsrunden fredag 28. april, tre av disse gikk finale lørdag kveld. Vinneren fikk tilbud om solistoppdrag med Marinens Musikkår i Karlskrona, Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København og konsert i Norge. Turneen gjennomføres høsten 2006.

Dommere var Bjørn Kruse (N), Peter Harbeck (DK) og Ingemar Roos (S)

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev