KORK (Foto: NRK)

REDLIGHTmusic: Båndet går!

Etter debuten med sin nye sjefdirigent som fikk flere anmeldere til å finne frem superlativene, følger KORK og Rolf Gupta opp med en ny serie som er kalt REDLIGHTmusic. Nei, dette er ikke musikk på go-go-bar. Når det er sending eller opptak i et studio i NRK, vises det med et rødt lys over døra. I REDLIGHTmusic inviterer KORK publikum til å overvære en live CDinnspilling. Første mulighet er onsdag 5. mai kl.12.00. – Selv er jeg gladere i livefremføringer enn klinisk postproduserte CD-er laget av musikkprodusenter, uttalte Gupta til oslopuls nylig.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Hild Borchgrevink

Musikken som skal spilles inn onsdag 5. mai er komponisten Helge Havsgård Sundes verk «CAGLIA» & «ROTATIONS». Sunde er en allsidig musiker som både har sittet i KORK som musiker, dirigert orkesteret og skrevet musikk til dem. Sunde har diplomeksamen i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole der han studerte med Olav Anton Thommessen, Bjørn Kruse, Lasse Thoresen og Alfred Janson. Han avsluttet studiet i 1995 med å gi ut CD-platen «AbsolutePlingPlong» sammen med 7 medstudenter.
Senere har han jobbet som arrangør for musikere som Marilyn Mazur, Kjersti Stubø, Beady Belle, Anne Marie Almedal, Cæcilie Norby, Bel Canto, Anne Grete Preus, Hector Bingert og Real Group, og brukes flittig av Kringkastingsorkesteret som arrangør. Han produserte og «lyddesignet» den omdiskuterte CD-utgivelsen «Remembrance» (Simax 2000) der rockesanger Øivind Elgenes (Elg) og Grete Helle Rasmussen spilte inn sanger av Schubert og Alban Berg med flere.

I undervisningssammenheng er Helge Sunde tilknyttet Norges Musikkhøgskole som lærer i jazz, trombone, komposisjon og arrangering. Han har vært knyttet til Universitetet i Oslo, Høgskolen i Agder og som gjesteforeleser på jazzlinja i Trondheim. I tillegg har han gjort en rekke pedagogiske prosjekter. Blant annet hadde han ansvar for åpningskonserten på Torgalmenningen til Festspillene i Bergen 2002 med Bergen Filharmoniske Orkester og tusen barn.

Opptaket av ”CAGLIA» & «ROTATIONS” med KORK skal gjøres som live studio-session på rundt tre kvarter, altså med publikum. Resultatet kommer ut på Norsk komponistforenings platemerke AURORA. Før opptaket begynner, vil komponisten selv fortelle litt om verket.

Rolf Gupta dirigerte forrige lørdag sin første hele konsert som ny sjefdirigent for Kringkastingsorkesteret. 37-åringen fra Kristiansand er utdannet organist, komponist og dirigent, og har de siste årene bygget opp en solid internasjonal karriere. – Jeg er glad for mine internasjonale kontakter og vil holde på dem, men her vil jeg prioritere det norske folk, de som betaler regningen, sa Gupta til oslopuls nylig.

Dagbladet skrev etter Guptas første konsert med KORK at «Rolf Gupta overbeviste stort som ny sjefdirigent for Kringkastingsorkesteret». Aftenposten mente han viste en befriende evne til å la orkesteret musisere sammen.

Hovedpersonen selv er begeistret for sitt nyervervede instrument:

— KORK er mest spennende orkesteret jeg kunne jobbet med i Norge. Først og fremst er det en fantastisk allsidig gjeng, ja, det mest allsidige av alle orkestrene jeg har dirigert. Det holder topp nivå. Fyller jobben til minst to orkestre. Er blottet for snobberi, skrøt han til Aftenposten.

De som innfinner seg i Store Studio i radiohuset onsdag kl. 12 får med andre ord både et unikt innblikk i hvordan en CDinnspilling med et orkester fungerer og kan bidra til å øke temperaturen på innspillingen (selv om det sikkert er lurt å legge knitreposen med sitrondrops igjen hjemme).

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev