Kjetil Bjerkestrand, Arve TEllefsen og Rohini Sahajpal øver.

Prinsesse Astrids Musikkpris

Tubaisten Frode Amundsen vant den store finalen i Prinsesse Astrids Musikkonkurranse som Trondheim Symfoniorkester arrangerte i Olavshallen fredag kveld.

Kalender

Opera for barna – I gudenes rike

01/12/2022 Kl. 11:30

Oslo

Roligt att höra – Kenneth Karlsson 70

02/12/2022 Kl. 20.00

Oslo

Prisen på 50. 000 kroner ble overrakt vinneren av Prinsesse Astrid fru Ferner selv. På delt andreplass fulgte Marius Hesby, trombone og Steinar Granmo Nilsen, horn.

Frode Amundsen er fra Masfjord i Hordaland, og er ansatt i Malmø Symfoniorkester. I finalen spilte han en konsert for tuba og orkester skrevet av filmkomponisten Johan Williams, kjent for musikken til bl.a. «Star Wars».

Marius Hesby er fra Tønsberg og spiller i Marinemusikken i nabobyen Horten. Han hadde valgt seg Paul Crestons Trombonekonsert. Granmo Nilsen, trønder bosatt i Follo, og som jobber i Stabsmusikken i Oslo, hadde Mozarts Hornkonsert i Ess på programmet.

19 kandidater har hele uken vært igjennom innledende runder og semifinaler før vi nå altså har kåret vinneren. Det er i år 14. gang konkurransen arrangeres, denne gangen for messingblåsere.

Prinsesse Astrids Musikkpris for unge norske musikere ble første gang arrangert i 1953 da Kjell Bækkelund vant, og har år om annet gått på omgang mellom ulike instrumenter. Blant andre kjente vinnere er Arve Tellefsen.

Juryen har bestått av Christian Lindberg, trombone, Ib Lanzky-Otto, horn, Harry Kvebæk, trompet og Roger Bobo, tuba.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Programplanlegger

Stavanger Symfoniorkester

Administrerende direktør

Stavanger Symfoniorkester

Rådgiver kommunikasjon og marked

Norske Kulturarrangører

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev