Rune Lem med Kongens Fortjenstmedalje

Prinsesse Astrids Musikkpris

Tubaisten Frode Amundsen vant den store finalen i Prinsesse Astrids Musikkonkurranse som Trondheim Symfoniorkester arrangerte i Olavshallen fredag kveld.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Prisen på 50. 000 kroner ble overrakt vinneren av Prinsesse Astrid fru Ferner selv. På delt andreplass fulgte Marius Hesby, trombone og Steinar Granmo Nilsen, horn.

Frode Amundsen er fra Masfjord i Hordaland, og er ansatt i Malmø Symfoniorkester. I finalen spilte han en konsert for tuba og orkester skrevet av filmkomponisten Johan Williams, kjent for musikken til bl.a. «Star Wars».

Marius Hesby er fra Tønsberg og spiller i Marinemusikken i nabobyen Horten. Han hadde valgt seg Paul Crestons Trombonekonsert. Granmo Nilsen, trønder bosatt i Follo, og som jobber i Stabsmusikken i Oslo, hadde Mozarts Hornkonsert i Ess på programmet.

19 kandidater har hele uken vært igjennom innledende runder og semifinaler før vi nå altså har kåret vinneren. Det er i år 14. gang konkurransen arrangeres, denne gangen for messingblåsere.

Prinsesse Astrids Musikkpris for unge norske musikere ble første gang arrangert i 1953 da Kjell Bækkelund vant, og har år om annet gått på omgang mellom ulike instrumenter. Blant andre kjente vinnere er Arve Tellefsen.

Juryen har bestått av Christian Lindberg, trombone, Ib Lanzky-Otto, horn, Harry Kvebæk, trompet og Roger Bobo, tuba.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.