Einar Steen-Nøkleberg

Pianofest i Gamle Logen

Det var pianofest i Gamle Logen i Oslo søndag 7. oktober da Griegselskapet i Oslo avviklet sin annen internasjonale pianistkonkurranse, Concours Grieg 2001. Femten unge pianister fra otte forskjellige land hadde i løpet av fredagen og lørdagen spilt seg gjennom sine repertoirer og var blitt bedømt av en internasjonal jury, ledet av Einar Steen-Nøkleberg.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Søndag kveld fikk tre utvalgte gi konsert i Gamle Logen for et entusiastisk og tydeligvis meget kyndig publikum som fikk anledning til å kåre sin yndling, som ble Nana Mamajewa fra Ukraina. Den samme Nana var ikke snauere enn at hun stakk av med konkurransens førstepris også, Prix d’Oslo, kr. 10000 overrakt av byråd Trine Skei Grande. Tett følge holdt Mikael Holmlund, Sverige med annenpris kr. 7500 og Kristian Lindberg, Norge, med tredjepris kr. 5000. Viktigere enn pengene for de unge prisvinnere er nok de konsertengasjementer som fulgte med og som skal bidra til å sikre deres pianistiske karrierer.

Blant de mange andre belønninger var det pris for beste Grieg-spill, og den gikk til Zelina Sannum, Oslo for utførelsen av Balladen. Belønningen her er en solokonsert på Troldhaugen, Edvard Griegs hjem i Bergen. En spesialpris fra EPTA, klaverlærerforeningen i Norge, ble utdelt av Tori Stødle, og den gikk til den italienske pianist Michele Pentrella for fremragende utførelse av Samuel Barbers klaversonate. Norsk Tonekunstnersamfund ved Ole Bøhn ga 5000 kr, og denne belønning var det den svenske pianist Joakim Anselmby som gjorde seg fortjent til.

Gjennom de mange internasjonale kapasiteter som satt i juryen ble det knyttet mange kontakter og gitt engasjementer til de unge kunstnere. Konkurransevinneren Nana Mamajewa vuil bli å høre på Oslo Grieg Festival 2002, foruten at hun blir engasjert til konserter i NewYork, Moskva og Berlin.

Om du ønsker å vite mer om Griegselskapet i Oslo, kan de kontaktes via e-post til per@griegselskapet.org. Et personlig medlemskap koster 200 kroner i året, og kroner hundre for studenter og pensjonister. Ellers anbefaler vi gjerne et besøk til deres (tospråklige) hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.