Peter Maxwell Davies

Opera på Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad Kunstsenter blir i høst åsted for det overnaturlige og ekstatiske når et av vår tids mest særegne musikkdramatiske verk inntar kunstsamlingen på Høvikodden, meldes det fra No More Opera, som setter opp «The Medium» av Peter Maxwell Davies, med premiere lørdag 20.september.

Kalender

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

‘The medium is a shattering work, buoyed by an awesome theatrical intelligence’, kunne man lese om verket i San Francisco Examiner.

The Medium er den tragikomiske historien om et medium som mister kontrollen over den åndeverden hun fremkaller. I løpet av 50 minutter utsettes publikum for en blanding av religiøst hysteri, seksuelle fantasier og møter med karakterer fra det hinsidige formidlet gjennom sangsolisten Guri Egge.

– Forestillingen er vokalt og dramatisk en av de mest utfordrende i nyere opera og bringer publikum i møte med en intens fantasiverden som er både voldsom, makaber og humoristisk, sier Agnes Kroepelien i No More Opera.

— The Medium stiller spørsmålstegn ved om vi har en fast og tydelig identitet som bærer oss gjennom livet, eller om hvert menneske er satt sammen av et sammensurium av røster som veksler mellom å få gjennomslag, forteller hun.

Regi er ved Ola Beskow, Guri Egge gestalter The Medium, Pia Myrvold har gjort kostyme, Sofie Persvik er scenograf og Reinert Mithassel står for videoarbeidet.

Forestillingen kan sees på følgende dager: Lørdag 20.9. klokken 15.00. , søndag 21.9 kl 15.00, onsdag 24.9 kl 19.00, torsdag 25.9 kl 19.00, lørdag 27.9 kl 15.00, søndag 28.9 kl 15.00 og onsdag 1.10. kl 19.00.

Billettprisen er kr 100,- , som inkluderer entré til Henie Onstad Kunstsenter og kan fåes hos Billettservice tlf 815 33 133 og i billettluken på Henie Onstad Kunstsenter før forestilling.

Komponist Sir Peter Maxwell Davies er en av de mest kjente nålevende britiske komponister. De fleste av hans arbeider blir til i Orknøyene, hvor han har bodd i flere år.

Opptil nitti verk er utgitt på cd, og han har eksklusiv platekontrakt med Collins Classics. Av musikkdramatiske verk kan nevnes operaer som «Taverner», «Resurrection» og «The Lighthouse» (som er en av de oftest fremførte samtidsoperaer), ballettene «Salome» og «Caroline Mathilde» og musikkteater verkene ‘Eight Songs for a Mad King’ og Miss Donnithorne`s Maggot’.

Hans store produksjon med orkesterverk inkluderer seks symfonier og elleve konserter, i tillegg til den meget populære «An Orkney Wedding with Sunrise», et bestillingsverk for Boston Pops Orchestra.

Sir Peter er også aktiv som dirigent, og var i en årrekke bl.a. ansatt som dirigent/komponist i Royal Philharmonic Orchestra i London. Han er Composer Laureate i Scottish Chamber Orchestra, hvor han komponerte en serie med ti ‘Strathclyde Concertos’ for solo-musikerne i orkesteret.

Han har i tillegg dirigert mange betydelige orkestre i Europa og i USA, og har mottatt en rekke honorære doktorater og priser.

Arrangørene No More Opera er et nystartet foretak som skriver dette om seg selv:

«No More Opera er et en ny produksjonsenhet for opera, etablert av den norske komponisten Ole-Henrik Moe og den svenske regissøren Ola Beskow. Navnet på gruppen er valgt for på en komisk måte å gi en kommentar til dagens operakunst. No More Opera søker andre uttrykksformer på jakt etter friske impulser og skal drive musikkdramatisk geriljavirksomhet med små nyskapende produksjoner på uventede spillesteder. «

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev