Humorbarokk

NMH: – Konserter hele uken lang

Intet mindre enn 8 store (og svært så rimelige) konserter er det som Musikkhøgskolen tilbyr denne uken. – Spesielt minner vi om «humorkonserten» på lørdag 1. april i Lindemansalen, sier Tor Espen Aspaas, som er leder for konsertaktivitetene ved Musikkhøgskolen. Konsertbesøket ved NMH har tatt seg opp mye i det siste, og på mange av konsertene er det nå ganske fullt.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

— Denne uken er det en veldig stor aktivitet her på høgskolen med mange spesielle og store konserter, forteller Tor Espen Aspaas – leder for konsertaktivitetene ved Musikkhøgskolen.

— Norges musikkhøgskole arrangerer over 300 konserter i året, så det er klart at det i noen uker blir veldig mye tilbud, fortsetter han.

— Det er jo en fantastisk ressurs or det interesserte publikum og billettene er dessuten enten gratis eller veldig rimelige. Konsertbesøket har tatt seg opp mye i det siste, og på mange av konsertene er det nå ganske fullt. Det viser at publikum setter pris på konserter med både studenter og våre profilerte lærere, sier pianisten og konsertlederen Aspaas. – En konsert med 15 lærere ble f.eks. gjennomført til nesten fullt hus på mandag 27. mars.

Musikkhøgskolen tilbyr ellers følgende musikalske lysløype den nærmeste tiden:

–Onsdag 29. mars er 3 sangstudenter i fokus på vår faste onsdagskonserter kl. 18.00, som presenterer den del av våre master- og diplomstudenter. Torsdag 30. april er det konsert med Forsvarets Stabsmusikkorps hvor tre av våre dirigentstudenter, Halldis Rønning, Håkon Daniel Nystedt og Morten Wensberg er dirigenter. Fiolinstudent Bjarne Magnus Jensen er solist. Konserten er et samarbeid med Forsvaret Stabsmusikkorps.

Fredag 31. mars har Musikkhøgskolens samtidsensemble, Sinfonietta, konsert med blant annet en urfremføring av komponiststudent Therese Birkelunds verk a glimpse of silver, second runner up. Hele uken har Diana Burrell, en av Englands mest betydningsfulle samtidskomponister, gjestet høgskolen med seminarer.

Denne uken har også to av Spanias aller fremste mestre i gitarspill gjestet høgskolen for seminarer, mesterklasser – og konserter på fredag og lørdag:

Fredag 31. mars kl. 19 opptrer José Miguel Moreno, som er en av verdens ledende utøvere på eldre lutt- og gitarinstrumenter. Både som solist og med gruppen ”Orphénica Lyra” som han leder, har han gjort en rekke CD-innspillinger med repertoar som spenner fra 1500-tallets spanske vihuelamusikk, via fransk barokkmusikk for teorbe, til Fernando Sor og hans samtidige. Moreno har holdt konserter over hele verden, og hans innspillinger har mottatt mange priser.

Lørdag 1. april kl. 15 kan interesserte også se Oscar Herrero – en av Spanias fremste flamencogitarister innen den såkalte ”Madrid-skolen” (som går mer i klassisk retning). Han er elev av legendariske Serranito, og han har oppnådd noen av de fremste priser som er gitt i flamencoverden, som Bordón Minero (Festival de La Union) og Premio Nacional de Guitarra Flamenca i Jerez de la Frontera. I tillegg har Herrero utmerket seg som en pioner innen flamencogitar-pedagogikk: Han har gitt ut lærebøker og instruksjonsvideoer, og instruert flamenco på en rekke konservatorier og musikkhøyskoler rundt i verden.

Samme spøkefulle dag,1. april kl. 16, er det i følge Aspaas «en storslått musikalsk-humoristisk forestillingen «humor(-)eske» med kollegiet ved Musikkhøgskolen».

— Vi kan love en annerledes og svært fornøyelig konsert, med både musikalske høydepunkter og finurlig humor. Konserten er ingen spøk, datoen til tross. Og strekker vi «uken» helt frem til mandag, så kan vi 3. april kl.18 invitere på en konsert med Musikkhøgskolens tidligmusikkmiljø. Det vil si profilerte lærer og studenter som jobber med musikk spilte på tidsriktige instrumente, r og med en historisk fremføringspraksis.

Alle konsertene spilles på Musikkhøgskolen i Slemdalsveien 11 på Majorstua.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev